Fabrikaya alınmayan iki işçi güvenliği rehin aldı

Şanlıurfa'da bir fabrikada çalışan iki işçi işten çıkarıldı. İçeride kalan maaşlarını almak için iş yerine gelen işçiler içeriye alınmayınca iki güvenlik görevlisini rehin aldı.

Şanlıurfa'da 2'nci Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan 2 işçi işten çıkarıldı. İçeride kalan 2 bin 500 TL alacakları için fabrikaya gelen işçiler içeriye alınmadı.

Duruma öfkelenen işçiler iki güvenlik görevlisini rehin alan işçilerden birinin gözaltına alınırken, "Yemek vermiyorlar, maaş vermiyorlar" sözü dikkat çekti.

SATIR VE BIÇAKLA REHİN ALDI

Fabrikada işçi olarak çalışan Bayram Polat ile Dilek Şahin, sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarıldı.
2 işçi, sabah saatlerinde alacakları olan 2 bin 500 lirayı tahsil etmek için fabrikaya geldi. İşverenle görüşme istekleri geri çevrilen 2 işçi, kendilerini dışarı çıkarmak isteyen fabrikanın özel güvenlik görevlisi Gökhan İ.'yi yanlarında getirdikleri satır ve bıçakla rehin aldı.

Olayın ihbar edilmesiyle bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik görevlisini yere yatırıp boğazına satır dayayan Bayram Polat, ekipler tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Elinde bıçak olan Dilek Şahin ise yanına kimsenin yaklaşmamasını istedi.

Jandarmanın uzun süren çabası sonucu ikna edilen Bayram Polat ile Dilek Şahin, bıçak ve satırı bırakıp teslim oldu. Gözaltına alınan iki kişi sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Kelepçelenerek gözaltına alınan Bayram Polat'ın, " Burada çalışmayın maaş vermiyorlar, yemek vermiyorlar" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN