Fakıbaba'dan şarbon açıklaması: Fırsatçı lobiler olayı büyütüyor

Fakıbaba'dan şarbon açıklaması: Fırsatçı lobiler olayı büyütüyor

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, şarbon vakasında kaç kişiye teşhis konulduğu ve can kaybı olup olmadığı konusunda yetkililerin halkı aydınlatmasını istedi. "Olayın büyütülmesinde, et fiyatlarını artırmak isteyen fırsatçı lobiler de var" diyen Fakıbaba, "Şarbondan dolayı yaşamını yitiren var mı?" diye sordu.

Şarbon vakaları gündemdeki yerini korurken Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim dönemimizde alınan hayvanlar, uluslararası standartlara uygundu ve hepsi ari ülkelerden getirildi. Biz insanımızın sağlığı konusunda en ufak bir risk almadık" dedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e konuşan Fakıbaba, şarbon vakasında kaç kişiye teşhis konulduğu ve can kaybı olup olmadığı konusunda yetkililerin halkı aydınlatmasını istedi. 

'FIRSATÇI LOBİLER VAR'

"Olayın büyütülmesinde, et fiyatlarını artırmak isteyen fırsatçı lobiler de var'' diyen Fakıbaba sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu soruların cevaplanması gerekir. Kaç kişi hastalandı? Kaç kişiye teşhis konuldu? Konulan teşhis nedir? Şarbondan dolayı yaşamını yitiren var mı? Sayın Bakan'ın ve yetkililerimizin, bu fırsatçılara meydan vermeden, toplumumuzu rahatlatacak açıklamaları yapacağına inanıyorum. Benim için insan sağlığı, herşeyden önemlidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN