Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü'nün Düzce Belediye Başkanı olacağı dün İl Başkanı Hikmet Keskin tarafından açıklandı. Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü kimdir, nerelidir? İşte Dr. Faruk Özlü hakkında merak edilenler.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Düzce Belediye Başkanı adaylarının Dr. Faruk Özlü olduğunu açıkladı. Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi; “Günlerdir kamuoyunda merakla beklenen AK Parti’mizin Düzce Belediye Başkan adayı, birikimleri ve müstesna kişiliğiyle teşkilatlarımızın ve Düzce’mizin çok kıymetli değeri, bir önceki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü olmuştur. Düzce’mize, teşkilatımıza ve kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Başkan adayımız Dr. Faruk Özlü’nün bütün deneyimini ve çalışkanlığını Düzce’mize aktararak şehrimize büyük bir kazanım sağlayacağından eminiz. AK Parti ailesi ve AK Parti sevdalıları durmak yok yola devam diyerek başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün arkasında dimdik durarak büyük bir tarih yazacaktır. Düzce’mize hayırlı olsun.”


FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Behiye'dir.

Makine Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi; Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Mühendis, Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı olarak çalıştı. Müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen önemli ve bütün projelerde görev aldı. Bu süre içinde savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, savunma yönetimi, tedarik sistemi ve savunma reformu konularında çalıştı. TAI-TUTŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Düzce milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İŞTE AK PARTİ'NİN DİĞER ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkldığı diğer illerin AK Parti adayları şöyle: 

İŞTE AK PARTİ ADAYLARI

Adıyaman: Süleyman Kılıç
Amasya: Cafer Özdemir
Antalya: Menderes Türel
Ardahan: Yunus Baydar
Artvin: Mehmet Kocatepe
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin
Bayburt: Fatih Yumak
Bitlis: Nasrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş
Denizli: Osman Zolan
Diyarbakır: Cumali Atilla
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğlulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Gaziantep: Fatma Şahin
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Gümüşhane: Ercan Çimen
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir 
Sinop: Ali Çöpcü
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül 
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN