Fen lisesine yakın kiralık ilanlar, proje okuluna yakın ilanlar | sahibinden.com

Fen lisesine yakın kiralık ilanlar, proje okuluna yakın ilanlar | sahibinden.com

Liseye geçişte TEOG yerine gelen adrese dayalı sistem, Fen liselerine yakın kiralık ev/kanıt arayışını arttırdı. Özellikle büyük şehirlerde vatandaşlar Fen liseleri ya da proje okullarına yakın konut ilanlarını internetten aramaya başladı. Peki Fen lisesi, Anadolu lisesi ile bazı imam hatip liseleri ile diğer başarılı okullara yakın kiralık ev nasıl bulunur? Sorgulama nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Liseye geçiş, TEOG'un kaldırılması ve yeni sistemin açıklamasıyla sil baştan değişti. Artık 600 nitelikli okul için sınav yapılacak. Bu sınava girmeyen ya da başarısız olanlar adrese dayalı sistemle kendi bölgesinde yapacağı 5 okul tercihi ile bir liseye yerleştirilecek. Değişen sistem velileri de harekete geçirdi. Gözde okullara yakın kiralık ya da satılık evlere talep patlaması yaşandı. Fen lisesine yakın ev, liseye yakın ev, Anadolu lisesine yakın ev gibi aramalar internette artmaya başladı. İlan sitelerinde en çok aranan kelimeler arasına Fen lisesine yakın kiralık daire ya da ev ilanları ilk sıralara yerleşti. Peki çocuğunuz gitmesini istediğiniz Fen lisesine yakın kiralık ev ilanları nasıl aranır. Ya da proje okullarına yakın kiralık satılık konut ilanları nasıl bulunur. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 

Öncelikle hangi kelimelerle arama motoru ya da hepsiburadacom gibi ilan sitelerinde arama yapmanız gerektiğine bakalım. 

LİSEYE YAKIN KİRALIK ARAMASI NASIL YAPILIR

Yeni sistem ilan verenlerin ilanlarını da değiştirdi. Daha önce evin bulunduğu semt ya da oda sayısının öne çıktığı kiralık ve satılık ev ilanları artık ‘Fen lisesi yakınında’, ‘Sosyal bilimler lisesi karşısında’ diye değişmeye başladı. Dolayısıyla arama yaparken siz de Fen lisesi ya da sosyal bilimler lisesi gibi çocuğunuzu yerleştirmek istediğiniz okul türünü yazarak arama yapmalısınız. Örneğin Galatasaray lisesine yakın kiralık ev/konut gibi. Ya da Şehremini Lisesi'ne yakın kiralık daire, Kabataş lisesine yakın kiralık ev, Üsküdar Anadolu İmam Hatip lisesine yakın daire, Kadıköy Anadolu lisesine yakın daire...

Arama yaparken mahalle ve ilçe kelimelerini de kullanabilirsiniz. Örneğin "X mahellesi+Kadıköy Anadolu lisesi kiralık daire" yazarak arama yaptıysanız o mahalleye özgü verilen kiralık ya da satlık ilanlarına ulaşabilirsiniz. 

17-11/09/liseye-gore-evjpeg.jpg

Emlakçılar ya da sahibinden kiralık satılık ilanlarına eklenen cümlelerden biri de “Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın, sahibinden kiralık / satılık” ifadesi. Bu tür bir arama da sizi doğru sonuçlara götürebilir. 

SORGULAR 15 KAT ARTTI

Lise tercihi için yapılan aramalar o kadar attı ki Fen liseleri, proje okullar gibi başarı ortalaması daha yüksek olan liselerin bulunduğu bölgelerdeki emlak ilanlarında, "liseye yakın" ibaresi önemli bir emlak arama kriteri olarak öne çıkarken, kullanıcıların yaptıkları kelime bazlı emlak aramalarında "lise" içeren sorgular 4 günde ortalama 15 kat arttı. 

Verilere göre, TEOG yerine getirilen yeni sistemin ayrıntılarının belli olduğu 5 Kasım 2017 tarihi itibarıyla sahibinden.com'da "fen lisesine yakın" emlak araması bir bütün olarak görülmeye başlandı ve bu arama "lise" kelimesini içeren sorgularda 2. sıraya yerleşti.

5 Kasım - 8 Kasım tarihleri arasında aynı emlak aramalarında en çok kullanılan ibareler ise sırasıyla "fen lisesi", "fen lisesine yakın", "Anadolu lisesi" ve "liseye yakın" olarak gerçekleşti. 

İstediğiniz liseye yakın kiralık ya da sıtılık ilanları için arama yapabileceğiniz en iyi internet sitelerini aşağıda bulabilirsiniz. 

sahibinden.com

evtiko.com

emlakjet.com

zingat.com

emlak.net

emlaksitem.com

LİSAYA YAKIN KONUTLARIN FİYATLARI DA ARTTI

Başarılı liselerin çevresindeki konutlara talep, fiyatları da arttırdı. Emlak sitelerinde okullara yakın satılık veya kiralık evler için verilen ilanlar da güncelleniyor. Örneğin ‘Anadolu lisesi bitişiği’ ya da ‘Anadolu lisesi manzaralı’ ev ilanlarının sayısı son günlerde arttı. Emlak uzmanları, bu evler için talep edilen kiralarda, mal sahiplerinin de istekleri doğrultusunda yüzde 10-20 arasında zam yapıldığını söylerken, bu trendin yayılabileceğini de belirtiyor. Emlakçıların görüşleri şöyle:

KADIKÖY’DE 2 BİN 500 LİRAYA LİSEYE YAKIN KİRALIK

Nizameddin Aşa (İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı): “İlkokula giden çocuğu olan aileler okullara yakın evleri tercih ediyordu. TEOG’un değişmesi ve adrese dayalı sistemin konuşulmasıyla birlikte münferit olarak liselerle ilgili bilgilerin yer aldığı ilanların sayısı arttı. Ancak son birkaç ayda büyük bir sektörel canlanmadan bahsedemeyiz. İyi okulların olduğu bazı bölgelerde talebin artmasıyla birlikte kiralarda da artış olabiliyor. Fatih, Beşiktaş ve Kadıköy gibi iyi okulların olduğu birçok ilçede çok fazla kiralık ev var. Zaten iyi liseler yine merkezi sınavla öğrenci alacak. Ailelerin birçoğu bunun bilincinde olduğu için taşınmıyor.”

Osman Çelik (Emlak uzmanı): “Son üç-dört gündür veliler bizi arıyor ve okullara yakın evleri soruyor. Mal sahipleri de konut kiralarına yüzde 10 ile 20 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Örneğin sistem belli olmadan önce Kadıköy’de iyi bir Anadolu lisesine çok yakın bir ev için aylık 2 bin 200 TL istenirken, şimdi 2 bin 500 TL talep ediliyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN