FETÖ ‘istifa’ oyunlarıyla Hava Kuvvetleri’ni ele geçirdi

FETÖ ‘istifa’ oyunlarıyla Hava Kuvvetleri’ni ele geçirdi

İzmir’de yargılanan havacı subaylardan sorumlu ‘mahrem imam’ İ.D.C. FETÖ’nün komutanlıkta hakimiyet sağlamak için oynadığı oyunları anlattı. Örgütün pilotların istifasını yasakladığını söyleyen İ.D.C: F-16 pilotları 7 bin lira alıyordu. Dışarıdaki sivil şirketlerde maaş 20-30 bin liraydı. 15 yıl zorunlu çalışma süresi de 10 yıla düşürülünce yapıdan olmayan pilotlar istifa edip sivile geçti. ‘Havada’ da örgüt hakim oldu.

FETÖ soruşturması kapsamında İzmir’de yargılanan örgütün havacı subaylarından sorumlu ‘mahrem abisi’ İ.D.Ç, örgüt üyesi pilotların istifasının yasaklanarak komutanlıkta FETÖ’nün hakimiyetinin sağlandığını belirtti. İzmir Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemesince kabul edilen iddianamede, firari olan eski akademisyen İ.D.Ç. hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, ifadelerine yer verilen sanık İ.D.Ç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nde görev yaptığı sürede Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bazı subaylardan sorumlu olduğunu, şu ana kadar yaklaşık bin 800 subayla örgüt adına iletişime geçtiğini ifade etti. 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından FETÖ’den şüphe duymaya başladığını, MİT tırlarının durdurulması olayıyla bu yapıdan koptuğunu iddia eden İ.D.Ç., 17 Aralık operasyonlarında gerçekte bir yolsuzluk operasyonu olmadığını anladığını ancak can korkusundan konuşamadığını savundu. İ.D.Ç, Kasım 2015’den bu yana havacı subaylarla ilgilenmediğini, örgüt sohbetlerine katılmadığını aktararak, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler de verdi. FETÖ’nün HKK’daki hakimiyetini artırmak için örgüt mensubu pilotların Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmesinin yasaklandığını iddia eden İ.D.Ç, ifadesini şöyle sürdürdü: “FETÖ’nün hava kuvvetlerindeki mahrem hizmetler yapılanmasında bir kural vardır. Bu kurala göre FETÖ’den olan havacı subay pilotların istifa etmesi yasaktı. Çünkü HKK’da F-16 pilotu olan bir subay 7 bin lira civarında maaş alıyordu. Dışarıda sivil havacılıkta bu pilotlar istese yani istifa edip gitse en az 20-30 bin lira maaş alma imkanı vardı. FETÖ’den olmayan pilot subayların istifa edip gittikleri söyleniyordu. Hatta 15 yıl zorunlu çalışma süresinin 10 yıla düşürülmesinin birçok örgütten olmayan pilotun TSK’dan istifasına sebep oldu. Meydan da bu FETÖ’cülere kaldı. FETÖ, kendi subaylarına istifa edip sivil pilot olmayı yasaklamıştı. Bu etken de Hava Kuvvetleri Komutanlığında FETÖ hakimiyetini çok etkiledi.”

FLASH BELLEKLE ŞİFRELİ MESAJ

Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, ‘FETÖ’ye üye olmak’ suçundan tutuklu bulunan E.K’yi ziyarete gelen kardeşi B.K’nin nizamiyede yapılan aramasında, mont cebinin astarı ile kumaş arasına gizlenmiş vaziyette 1 flaş bellek bulundu. Hakkında adli ve idari işlem başlatılan B.K.’nın örgüt tutuklu üyelerine şifreli mesajlar taşımaya çalıştığı iddia edildi. Öte yandan FETÖ’ye yönelik İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda örgüte finans ağlamakla suçlanıp gözaltına alınan 54 kişiden 36’sı tutuklandı. Yozgat’ta ise ByLock’u kullandığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN