FETÖ söylemi okul kitabına girdi, Bakanlık toplattı

FETÖ söylemi okul kitabına girdi, Bakanlık toplattı

FETÖ'nün ders kitaplarına yerleştirdiği subliminal mesajlar MEB tarafından kapsamlı bir çalışmayla temizlenirken, 7. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabına örgütün söylemi girdi. Milli Eğitim Bakanlığı kitabı toplattı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7. sınıf öğrencileri için dağıtılan Sosyal Bilgiler ders kitabına FETÖ söylemi sızdı. Özel bir yayınevi tarafından hazırlanan kitabın İletişim ve İnsan İlişkileri ünitesinde Anayasanın 28. maddesinde düzenlenen basın hürriyeti anlatılırken yolsuzluk haberlerinin yapılmasından rahatsız olan iktidarın basına sansür uyguladığı örneği terör örgütü FETÖ'nün propaganda söylemiyle anlatıldı. 

17-09/21/2ecb7d57-e8ec-4f50-ae7c-5f7d83bc0474-copy-1506011030.jpg

DERS KİTAPLARI TEMİZLENDİ AMA...

Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ders kitaplarında kapsamlı bir inceleme başlatmıştı. FETÖ'nün en yoğun yapılandığı yerelerden biri olan eğitim teşkilatında ders kitaplarına örgütün mesajlarının yerleştirildiği değerlendiriliyordu. Yapılan incelemede, birçok ders kitabında elebaşı Fethullah Gülen’in ad ve soyadının baş harfleri kullanılarak, çocukların bilinçaltına subliminal mesajlar verildiği ortaya çıkmıştı. Fakat FETÖ söyleminin 7. sınıflar için hazırlanan Sosyal Bilgiler kitabına sızdığı anlaşıldı. 

KONU AÇIKLAMASINDA FETÖ SÖYLEMİ

Kitapta 'basın özgürlüğü' başlığı altına FETÖ söylemi şöyle yerleştirildi:

“Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükumet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur. Anayasa'yı değiştirecek güce sahip olmalarından faydalanarak Anayasa'ya basın özgürlüğü'nü kısıtlayıcı maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar. Artık yolsuzluk haberleri yayınlanmadığını bilen kötü niyetli kişiler daha da fazla yolsuzluk yapınca yaşanan ekonomik kriz ülkeyi bir kaosa sürükler.”

Bakanlık, örgüt propagandası yerleştirilen kitabı toplattı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN