FETÖ Ümit Dündar Paşa’yı kıskaca almaya çalışmış 

FETÖ Ümit Dündar Paşa’yı kıskaca almaya çalışmış 

FETÖ’nün, “Kışlanıza dönün” çağrısıyla 15 Temmuz’un seyrini değişitiren isimlerden Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Dündar’ı kıskacına almaya çalıştığı belirtildi. Örgüt mensubu bir binbaşının itirafları, ihanet çetesinin bu yöndeki girişimlerini ortaya koydu.

EROL METİN/ANKARA

FETÖ’nün, TSK’da generalleri, peşine örgüt mensubu emir subayı ya da emir astsubayı takarak yakın takibe aldığı biliniyordu. Darbe girişiminin henüz başlamadığı saat 20:00 sıralarında Genelkurmay Çakmak Salonu’nda YAŞ toplantısı adı altında örgütün atama listesindeki personelin durumuyla ilgili toplantıya katılan Personel Binbaşı Oğuzhan Konuk’un itirafları, örgütün, darbenin seyrini değiştiren isimlerden ve FETÖ’cülerin ‘Bezi katıl’ teklifi yaptığı dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ı da kontrol altına almaya çalıştığını ortaya koydu.

15 Temmuz’da Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan çatı iddianamesindeki ifadesinde FETÖ mensubu olduğunu kabul eden Konuk, 2011’de Korgeneral rütbesindeyken Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Dündar’ın emir subayı olarak görevlendirildiğini hatırlattı. FETÖ’cüler tarafından Dündar’ın emir subaylığına atandıktan sonra örgütün asker abilerinden “Aydın” kod adlı Mustafa Akyıldız’ın kendisiyle temasa geçtiğini belirten Konuk, evine gittiği Akyıldız’ın görüşmelerinde bazen Dündar’ın nasıl biri olduğunu, cemaate yakın olup olmadığı şeklinde dünya görüşünü sorduğunu anlattı. Tutuklu bulunan Konuk ayrıca, kendisi gibi iddianamenin şüphelilerinden Akyıldız’ın Karargah hakkında yönelttiği soruları cevapladığını ancak kendisine bilgi ve belge vermediğini savundu.

EVİME EKİP GÖNDERMİŞLER

Kalkışmanın ilk saatlerinde 1. Ordu Komutanı sıfatıyla canlı yayına bağlanarak askerlere “Kışlanıza dönün” çağrısı yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Genelkurmay Başkanlığı’na vekalet eden Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Dündar’ın İstanbul’daki emir subayı da FETÖ’cü çıkmıştı. TBMM FETÖ’yü Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Dündar, emir subayının 15 Temmuz sonrası firar ettiğini söyleyerek “Yerimi öğrenme konusunda 15 Temmuz’da gayret sarf etmiş. Ben 22:20’de evden ayrıldıktan sonra 4-5 kişilik bir ekip eve gelerek beni aramış” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN