FETÖ'cü eski yarbayın üstünden çıkan ilginç not: Teslimiyet, sabır ve zafer

FETÖ'cü eski yarbayın üstünden çıkan ilginç not: Teslimiyet, sabır ve zafer

FETÖ'nün sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski yarbayın üstünde cezaevine götürülürken, "iman, teslimiyet, rıza, sabır ve zafer! Vesselam" yazılı not ele geçirildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Genelkurmay "çatı" davasının sanığı eski kurmay yarbay Savaş Kabaklı'nın duruşmanın ardından cezaevine götürülürken infaz koruma memurları tarafından kapıda yapılan üst aramasında, defterinin arasına saklanmış savunma içeriğiyle ilgisi olmayan bir not bulundu.

Cezaevi yönetimi, Kabaklı'nın üzerinde ele geçirilen "iman, teslimiyet, rıza, sabır ve zafer! Vesselam" ifadelerinin yer aldığı not hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

'BANKIN ÜZERİNDE GÖRDÜM'

Başsavcılığın talimatıyla ifadesi alınan Kabaklı, duruşmaya çıkmadan önce Sincan Cezaevi Kampüsündeki nezarethanede beklerken notu bankın üzerinde gördüğünü ve kimse sahiplenmediği için alıp defterinin arasına koyduğunu iddia etti.

Yazıların özlü sözler olduğunu düşündüğünü ve savunmasında kullanmak için yanına aldığını savunan Kabaklı, "Ben yazının devamını okumamıştım. Notta geçen 'iman, teslimiyet, rıza, sabır ve zafer! Vesselam' ifadelerini görseydim, almazdım" ifadelerini kullandı.

Notu, kimin ne amaçla yazdığını bilmediğini iddia eden Kabaklı, kendisinin FETÖ ve darbe teşebbüsüyle alakası olmadığını savundu. 

FEZLEKE HAZIRLANDI

Soruşturma sonucunda Başsavcılık, Kabaklı'nın üzerinde bulunan notun cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının moralini yüksek tutmak, motivasyonlarını artırmak ve örgütün çözülmesini engellemek amacıyla yazıldığını belirleyerek, şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan fezleke hazırladı.

NOTTA YER ALAN İFADELER

Örgüt mensuplarının FETÖ elebaşına olan bağlılıklarını hikayeleştirerek anlattıkları ortaya çıkan notta, şu ifadeler yer alıyor:  

"Epiktetos topaldı. Bir gün sahibi (efendisi) bir kıskaçla onun bacağını burkarak eğleniyordu. Epiktetos yavaşça ona 'Bacağımı kıracaksın' dedi. Efendisi eğlencesini ilerleterek sonunda bacağını kırdı. Epiktetos, bu kez soğukkanlılıkla 'Kıracağınızı söylemiştim. İşte kırdınız' dedi. 

Hepsi bu... Ne kızma, ne bağırma, ne isyan, ne de hakaret. Sadece bir durum tespiti. Sahibine bu kadar teslim olmuş ve onun kendi üzerindeki tasarrufuna bu kadar razı olmuş bir köle, bir kul hiç şikayet eder mi? Kendinin topal oluşunu sorgularken bile bin iman ve teslimiyet içindedir."

'RIZA, SABIR VE ZAFER'

Notta, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklananları motive etmek için ileride örgütün sözde zafer kazanacağı imasını içeren, "Hiçbir ilahi mesuta ulaşamamış bir kölenin sahip olduğu rıza ve teslimiyet duygusundan ders alarak içinde bulunduğumuz binlerce ya da bir kez yaşanan tarihi süreci yaşayabiliriz. İman, teslimiyet, rıza, sabır ve zafer! Vesselam" ifadeleri dikkati çekti.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN