FETÖ’cü teğmenin terör örgütü PKK sempatizanlarıyla eylem görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ’cü teğmenin terör örgütü PKK sempatizanlarıyla eylem görüntüleri ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. Tutuklananlar arasında çalıntı sorularla teğmen yapılan F.U. isimli şahsın, terör örgütü PKK sempatizanlarının yaptığı eylemlere katıldığı görüntüler ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki terör kayıtlarını silip sınav sorularını vererek subay olmasını sağladığı belirlenen PKK üyesinin, üniversite yıllarında katıldığı eylemlere ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

KOD ADI NECATİ

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün yöneticilerinden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve itirafçı olmayı kabul eden "Necati" kod adlı gizli tanığın ifadesi doğrultusunda 5 Ağustos 2016'da örgütün askeri yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 33 kişiyi gözaltına aldı. Bu şüphelilerden 17'si tutuklandı.

BYLOKÇU

Tutuklananlar arasındaki rütbeli bir askerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, ByLock kullanan ve üniversite öğrenciliği döneminde terör örgütü PKK adına gerçekleştirilen farklı tarihlerdeki 10 eylem ve protestoya katıldığı belirlenen teğmen F.U'nun da aralarında bulunduğu 4'ü rütbeli asker 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

HUSUSİ İMAMLAR

İzmir'deki Mayın Arama ve Kurtarma Birliğinde görev yapan şüpheli F.U'nun ifadesinde, "Üniversiteyi bitirdikten sonra Kars'ta bulunduğum sırada hemşehrim olan FETÖ sorumlusu abi bana 'gel seni subay yapalım' dedi. Ben de kabul ettim ve İstanbul'a geldim. Pendik FEM Dershanesinde hususi imamlarla görüştüm.

17-02/17/1-1487338925.jpg

Himmet vermeyi kabul ederek onlarla anlaştım. İstanbul'da FETÖ evlerinde kalıp sınavlara hazırlandım. Bana 'Haktan' kod adını verdiler. Abiler bana 'namaz kılıyor musun?' diye sordular. Ben hiç namaz kılmadım ancak sürekli olarak himmet verdim" dediği öğrenildi. 

TUTUKLANDI

FETÖ tarafından emniyetteki terör kayıtlarının silindiği ve sınav sorularının verildiği tespit edilen F.U'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kamera kayıtlarında F.U'nun PKK eylemlerinde slogan attığı ve halay çektiği görülüyor.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN