FETÖ’cüye verdiği selamı inkar etti

FETÖ’cüye verdiği selamı inkar etti

15 Temmuz’un çatı davasında savunma yapan Tuğgeneral Evrim, Genelkurmay Başkanı’nı FETÖ lideri Gülen’le görüştürmeye çalışmadığını öne sürdü. Darbeci komutan Akıncı Üssü’nde kalkışmanın planlayıcılarından Kemal Batmaz’a verdiği selamı da inkar etti.

15 Temmuz’un çatı davasının ikinci haftasnda ilk savunmayı kalkışma gecesi Akıncı Üssü’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a, “Sizi kanaat önderimiz (Fetullah Gülen) ile görüştürebiliriz” diyerek Pensilvanya’daki örgüt lideriyle görüştürmek isteyen Tuğgeneral Hakin Evrim yaptı. Darbenin engelenir olabilmesine rağmen engellenmediğini, kalkışma planının amatörce, teamüllere aykırı bir şekilde yapıldığını savunan Evrim, “Bu planlar TSK sistemi dışında yapıldı” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te ele geçirmeye yönelik harekatı “darbenin şah matı” olarak nitelendiren Evrim, bu planlamanın da acemice hazırlandığını iddia etti. Atama listesinde, kendisine ‘Milli Eğitim Müsteşarlığı’ görevi verildiğini belirten Evrim, böyle bir listeden cezaevinde avukatı aracılığıyla haberdar olduğunu savundu.

Savunması sırasında darbe girişimi gecesi Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nün kameralarına yansıyan, Adil Öksüz’le darbeyi yöneten FETÖ’cü Kemal Batmaz ile selamlaştığı yönündeki görüntüler sorulan Evrim, Batmaz’ı tanımadığını ve öyle bir selam vermediğini iddia etti. Bu inkarın üzerine mahkeme Başkanı Oğuz Dik ise darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’ndeki sivil sanıklardan Kemal Batmaz’a ‘sen kimsin’ diye neden sormadın?” dedi. Darbeci Tuğgeneral Evrim kendisinin de Akıncı’da rehin alındığını, rehin alan askerleri de tanımadığını söyleyerek Genelkurmay Başkanı Akar’ı Gülen’le görüştürme konusunu inkar etti. Akar’ın kendisini başkasıyla karıştırdığını öne sürdü. Öte yandan duruşmada Evrim ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN