FETÖ'den gözaltına alınan askerler: Darbeyi FETÖ yapmış olabilir

FETÖ'den gözaltına alınan askerler: Darbeyi FETÖ yapmış olabilir

Adana'da FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri polisi bile şaşkına çevirdi. Askerlerin, "Darbeyi kimin yaptığını bilmiyorum", "Darbeyi kimin yaptığını bilmiyorum. Ama FETÖ olabilir", "Basından öğrendiğim kadarıyla darbeyi FETÖ yaptı" şeklinde ifade verdikleri ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentteki 24 ayrı büfedeki ankesörlü telefonlardan belirli aralıklarla ‘ardışık arama’ yapıldığını tespit etti.

Yapılan aramaları araştıran polis, söz konusu numaraların da TSK bünyesinde hala aktif görevde olan askerlerin yanı sıra ordudan ihraç edilen isimlere ait olduğunu belirledi. Adana merkezli Ankara, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Hatay, Aksaray ve Düzce’de 13 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrası arandığını öğrenen 1 kişi daha gelip teslim olunca gözaltı sayısı 14’e yükseldi.

18-09/22/20180922_2_32491270_37442797.jpg

Jandarma Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bir üsteğmen, 3 teğmen ve 10 astsubay gözaltına alındı. Zanlılardan 8’inin hala aktif görevde olduğu, 6’sının da bir süre önce ordudan ihraç edildiği öğrenildi. Sorguya alınan zanlıların 4’ü etkin pişmanlık yasasından yararlanarak örgüte üye kişilerin adını verdikten sonra teşhislerde bulunduğu öğrenildi.

'BASIN FETÖ DİYOR, BEN BİLMİYORUM'

Suçlamaları kabul etmeyen 10 kişiden 4’ünün verdiği ifadeleri ise polisi bile şaşkına çevirdi. Teğmen Münir E.’nin “Darbeyi kimin yaptığını bilmiyorum” dediği öğrenilirken astsubay Furkan Y.’nin ise “Darbeyi kimin yaptığını bilmiyorum. Ama FETÖ olabilir” diye ifade verdiği ileri sürüldü. Darbenin kim tarafından yapıldığını sorusuna “Bilgim yok” diye cevap veren uzman çavuş Hasan B. olduğu öğrenildi.

18-09/22/20180922_2_32491270_37442798.jpg

Sorgusunda darbenin kim tarafından yapıldığını bilmeyen diğer zanlı ise kıdemli astsubay Serdar U.’nun olduğu öğrenildi. Serdar U.’nun “Basından öğrendiğim kadarıyla darbeyi FETÖ yaptı” diye ifade verdiği ileri sürüldü.

Sorguları tamamlanan 14 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 12 si tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADANA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN