FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına 11 tutuklama

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına 11 tutuklama

Çanakkale merkezli olarak, FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 11'i tutuklandı.

FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmada, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çanakkale merkezli Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kocaeli, Yalova ve Zonguldak'ta geçen 19 Kasım'da, eş zamanlı operasyonlar yaptı. Haklarında yakalama kararı bulunan, aralarında muvazzaf subayların da yer aldığı 27 şüpheliden 13'ü yakalandı. Yakalanamayan diğer şüphelilerin arandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler ise emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Halen doktor ve öğretmenlik yapan örgütün mahrem imamı olduğu belirtilen 3 kişi, 6 muvazzaf subay ile 2'si eski ordu mensubu toplam 11 kişi tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan muvazzaf subaylar arasında Zonguldak Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Y.Ç. ile Erdek Filo Mayın Komutanlığı'nda görevli Binbaşı O.E.'nin de bulunduğu öğrenildi.

ÇANAKKALE/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN