‘Filistinlilerin iradesini’ İsrail bombası kıramadı

‘Filistinlilerin iradesini’ İsrail bombası kıramadı

İsrail’de zulüm Filistin’de kahraman bitmiyor... Bir oğlu şehit düşen, 5’i hapiste tutulan Latife Ebu Hamid’in Batı Şeria’daki evi dinamitle yıkıldı. Ancak ‘İrademizi kıramayacaklar’ diyen Latife Ana, Tel Aviv’in sınırsız vahşeti karşısında geri adım atmadı. Filistin’in yumruğu Ahed’den sonra bir toplumun onur mücadelesinin ruhu oldu.

İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarında zulmünü engel tanımadan sürdüren İsrail, vicdanların sesi olanları da sindirmeye çalışıyor. İsrail, Ahed Tamimi gibi her platformda yıkımını ve cinayetlerini anlatan bir oğlu şehit 5 oğlu zindanda olan Latife Ebu Hamid’in evini bombalayarak yıktı. Yıkım sonrası Hamid “İrademizi kıramayacaklar, binayı yeniden yapacağız” dedi. 

ilistin topraklarında zulmüne engel tanımadan devam eden İsrail, Filistin halkının simgelerini yok edip seslerini kesmeye çalışıyor. 17 yaşındaki Ahed Tamimi’y,i tutuklayıp 3 Haziran’da Filistinli Sivil Toplum Kuruluşları Örgütü, gönüllü hemşiresi 21 yaşındaki Rezzan en-Neccar’ı şehit eden Tel Aviv şimdi de 1 oğlu yine şehit edilen 5 oğlu ise İsrail zindanlarında tutuklu olan Latife Ebu Hamid’in evini yıktı. İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Emari Filistin Mülteci Kampı’nda, oğullarından biri şehit olan ve 5’i ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Filistinli kadın Latife Ebu Hamid’in evi İsrail askerleri tarafından yerleştirilen patlayıcılarla yıkıldı.

STATTA CUNTA TARZI GÖZALTI: Yıkıma engel olmak amacıyla evin çevresinde çadırlar kurarak nöbet tutan Emari Filistin Mülteci kampı sakinleriyle buldozerler eşliğinde yıkıma gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri aktivistleri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi ile gaz bombası kullandı. İsrail askerleri, aktivistlere müdahale ettikten sonra gözaltına aldığı 150 Filistinliyi bir stattatopladı. Burada alıkonulan hamile Filistinli bir kadın ile soğuktan etkilenen iki çocuk fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Yıkıma engel olmaya çalışanlara İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında 14 Filistinlinin de yaralandı. Filistinli Latife Ebu Hamid’in 4 katlı evine patlayıcılar yerleştiren İsrail askerleri evin kolonları ile birlikte iç duvarları da tamamen yıktı.

HER PLATFORMDA ZULMÜ ANLATTI: Latife Ebu Hamid, yıllardır İsrail’in zülümlerini anlatmak için Katar merkezli Al Jazeera televizyonu olmak üzere bir çok platformda konuştu. Yapılan haksızlıkları korkmadan dile getirdi. Ehed Tamimi gibi Filistinlilerin sesi oldu. Mücadelesine rağmen evi yıkılan Latife Ebu Hamid yaptığı açıklamada, “İrademizi kıramayacaklar, binayı yeniden yapacağız” dedi. İsrail Yüksek Mahkemesi, Emari Kampı’na baskın düzenleyen İsrail askerlerinden birini öldürmekle suçladığı İslam Ebu Hamid’in evinin yıkılmasına karar vermişti. Dört katlı evde Ebu Hamid’in annesi Latife Ebu Hamid kalıyor. Bir oğlu 1994 yılında İsrail askerlerince şehit edilen Latife Ebu Hamid’in 5 oğlu ise ömür boyu hapis cezasıyla İsrail’deki cezaevlerinde tutuluyor.

18-12/16/karar-15-18.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN