Firari NATO subayına kumpas davası

Firari NATO subayına kumpas davası

FETÖ üyelerinin geçen 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Türkiye adına İngiltere’deki NATO karargahında görevli olan Kara Pilot Kurmay Albay Ahmet Erdoğan’ın da örgütle bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

Darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra Albay Ahmet Erdoğan, İngiltere’de NATO’da görğev yaparken firar edip izini kaybettirdi. Erdoğan, 30 Eylül 2016’da Milli Savunma Bakanlığı’nın kararıyla TSK’dan ihraç edildi. Erdoğan hakkında, Balyoz davasında yargılanan emekli Tümamiral Soner Polat, Tuğgeneral Ali Demir, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Tümamiral Erdem Caner Bener, Ahmet Zeki Üçok, Emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, A. Mustafa Önsel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda asker, şikayette bulundu. Şikayetler bir süre askeri hakimlikler arasında dolaşsada Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırdı. Erdoğan gerçeğe aykırı ropor düzenlemekten Anadolu Adliyesi 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN