Fırtına Türkiye'yi vurdu, denizler taştı

Fırtına Türkiye'yi vurdu, denizler taştı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle deniz seferlerinde aksamalar yaşandı. İzmir Kordon'da ise fırtına ve yağmur nedeniyle deniz ve kara birleşti.

Dün geceden itibaren başlayan ve Türkiye genelinde etkisi olan fırtına ve yağışlı hava, sabah saatlerinden itibaren İstanbul ve İzmir'de etkisini arttırarak devam etti.

18-01/18/3.jpg

İzmir'de sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kalırken, Kordon'da deniz ve kara birleşti. İstanbul Boğazı kıyılarında ise lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.Olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO'da tüm iç hat seferler iptal olurken, BUDO da bazı seferler iptal edildi

18-01/18/resimid_8727876.jpg

KAR GELİYOR

Çok bulutlu havanın hâkim olacağı Marmara Bölgesi’nde yağışların yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgede hava sıcaklığı 6 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek.

18-01/18/5a6045607af5072abcfc16eb-1516262760.png

18-01/18/2.jpg

Çok bulutlu hava beklenen bölgede yağışların yağmur ve sağanak, doğusunda ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi öngörülüyor. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle yaşanabilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ile çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. 

KEMER DEVRİLDİ

Konak Belediyesi'nin yılbaşı kutlamaları çerçevesinde yaptığı süslemelerden olan Alsancak'taki Şevket Özçelik Sokak'ta bulunan ışıklı kemer, saatte 35 kilometre hızla esen şiddetli rüzgâr nedeniyle gece saatlerinde devrildi. Gazi İlköğretim Okulu’nun köşesinde bulunan ve gündüz saatlerinde binlerce kişinin geçtiği sokaktaki kemerin gece devrilmesi olası bir faciayı önledi. Konak Belediyesi zabıta ekipleri, kemerin etrafına güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

18-01/18/resimid_8727877.jpg

Şiddetli rüzgârdan deniz ulaşımı da etkilendi. İZDENİZ olumsuz hava şartları nedeniyle seferlerin iptal edildiği duyurdu. İZDENİZden yapılan açıklamada Sayın yolcularımız, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm yolcu ve araba vapuru seferleri geçici süre iptal edilmiştir" denildi.

SABAH İPTAL EDİLEN SEFERLER

İDO'da iptal olan seferler:
07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot
07:30 Bursa - Yenikapi Hızlı Feribot
07:45 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü
07:50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü
08:30 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

BUDO'da iptal olan seferler:

07:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi
07:30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece) seferi
08:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi
09:00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) seferi
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi
09:30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya) seferi
10:45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi

METEOROLOJİ'DEN YENİ FIRTINA UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da, hava parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimler yağmur, zamanla karla karışık yağmur ile kar yağışlı geçecek. Rüzgârın güney, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği tahmin ediliyor. Muğla'nın güney, Antalya'nın doğu ilçelerinde de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış, denizlerde ise fırtına bekleniyor.

İZMİR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN