Gazeteci Ali Tarakçı saldırının ardından yaşananları anlattı: Üç dört el ateş etmeye başladı

Gazeteci Ali Tarakçı saldırının ardından yaşananları anlattı: Üç dört el ateş etmeye başladı

Gazeteci Ali Tarakçı’ya aracının içinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından üç yaşındaki oğlunun gözleri önünde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ayağından hafif şekilde yaralanan Tarakçı, çevredeki vatandaşların yardımıyla özel hastaneye kaldırıldı. Durumunun iyi olduğu öğrenilen Tarakçı, hastanede yaşananları anlattı.

İddiaya göre, gazeteci Ali Tarakçı Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde aracıyla seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle başka bir araç sürücüsüyle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası araç sürücüsü, tabancasını çekerek Tarakçı’ya 3 yaşındaki oğlunun gözleri önünde kurşun yağdırdı. Olayda ayağından hafif şekilde yaralanan Tarakçı, çevredeki vatandaşların yardımıyla yakınlardaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi ise sürüyor.

YAŞANANLARI ANLATTI

İKİ EL SİLAH SESİ DUYDUM KANLAR İÇİNDEYDİ

Duyduğu silah sesleri üzerine olay yerine gelen bir vatandaş, "Sabah odadaydım, silah sesini duydum dışarı çıktım. Adam vurulduğunu duydum, sonra olay yerine geldim kanlar içindeydi adam. İki el silah sesi duydum. Geldiğimde yaralı aracın içinde kafası koltuğa doğru yatıktı. Bayağı bir kan içindeydi. Ambulans geldi, sonra hastaneye götürdüler" dedi.

Trafikte tartıştığı kişi tarafından silahla vurulması sonucu yaralanan gazeteci Ali Tarakçı'nın hastanedeki tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

HASTANE ODASINDA YAŞANANLARI ANLATTI

Hastane odasında yaşananları anlatan Ali Tarakçı, “Her sabah olduğu gibi bu sabah da çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Her zamanki güzergahta gidiyordum. Tam İSKİ’ye yakın bir güzergahta arabama arkadan çarpıldı. Arabadan aşağı indim. Arabama baktım. Bir şey yoktu. Karşı tarafta da küçük bir şey vardı. Rapor tutalım dediler. Rapor tutmaya gerek yok dedim. Onarmak için gittiğiniz her yerde rapor tutarlar. Israrla rapor tutalım dediler. Baktım, ikisi birden arabaya dönüyorlar. Arabalarında raporla ilgili evrak var herhalde dedim. O anda şoför olmayan kişi silahını çekti. Üzerime doğru geldi. Üç dört el ateş etmeye başladı. Önce kuru sıkı zannettim. Sonra baktım. Ayaklarımdan kan geliyor. Arabaya binip hastaneye gitmek istedim. Küçük oğlumun fark etmesini istemedim. O anda arabanın etrafı doldu. Beni taksiye bindirdiler” diye konuştu.
 
Esenyurt Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi 1993. Cadde'de, trafikte tartıştığı kişi tarafından vurulması üzerine hastaneye kaldırılan Tarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan, gazetecilere açıklamada bulundu.
 
Cihan, Tarakçı'nın sabah çocukları okula bırakmak için evden çıktığını belirterek, 2'sini okullarına bıraktıktan sonra 3. çocuğuyla trafikte devam ederken, arkadan bir otomobilin yavaşça aracına çarptığını söyledi. Tarakçı'nın arabaya bakmak için aşağıya indiğini anlatan Cihan, "Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için... Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama, 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar"diye konuştu.

"YAZDIKLARIMIZLA BAĞLANTILI OLABİLİR"

Tarakçı'nın iş ortağı Mehmet Mert ise, "Ali'nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALİ TARAKÇI KİMDİR?

Ali Tarakçı Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 2007 yılında kurduğu Gerçek TV’de, iki yıl süresince ‘Sesli Düşünceler’ isimli tartışma programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Karadeniz TV’de uzun bir dönem “Sesli Düşünceler” ve “Mercek Altında” tartışma progmanı hazırladı ve sundu.

Romancı Ahmet Ümit’in ‘HIŞT’ Edebiyat Dergisi’nde, Yeniyüzyıl ve Taraf Gazetesi’nde yazıları yayınlandı. Sistem Yayıncılık’tan 1996 yılında Sesli Düşünceler isimli kitabı çıktı.

Uzun yıllar kamuda görev yaptı. 2002 yılından itibaren basın sektöründe yöneticilik görevini üstlendiği için kamudaki görevinden istifa etti.

5N 1K Şirketinde uzun süre yöneticilik yaptı. 2005 yılında kendi şirketlerini kurdu. Gerçek Yayıncılık AŞ, Gerçek TV AŞ, Can FM AŞ, Gazete İstanbul AŞ şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

İstanbul 3. Bölgeye yönelik olarak Gerçek Gazetesi’ni çıkardı. 2014 yılından itibaren ismini Gazetemistanbul olarak değiştirerek, Gazeteci Mehmet Mert ile ortak olarak gazeteyi çıkartıyor. İstanbul’da 89.5 ve 96.0 frekanslarında yayın yapan iki radyonun sahibi ve ortağı.

İSTANBUL/DHA
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN