Gaziantep'te tarım tehlikede! Yüzlerce dönüm araziyi çekirgeler istila etti

Gaziantep'te tarım tehlikede! Yüzlerce dönüm araziyi çekirgeler istila etti

Gaziantep'te yüzlerce dönüm tarım arazisini çekirge istila etti. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ürünlere zarar veren çekirgelere karşı mücadele başlattı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Amanos Dağları’nın eteklerindeki Kayabaşı, İdilli, Kabaklar, Burunsuzlar ve Kaleobası mahallelerinde bulunan araziler çekirge istilasına uğradı. 

ekirge5.jpg

İLAÇLAMA YAPILDI 

Çekirgelerin ekili arazilere zarar vermesinin ardından, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri çekirgelerin yoğunlukta olduğu bölgelerde incelemede bulunarak çekirgelerle mücadele başlattı. 

Çekirgelerin arazilere verdiği zararın önüne geçilmesi için 100 dekarlık alanda ilaçlama yapıldı. 

ekirge4.jpg

“BÜYÜK ZARAR VERİR” 

İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

İslahiye ilçemizin bazı bölgelerinde yoğun bir çekirge popülasyonu tespit edilmesi üzerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, köylere ait arazilerde devlet yardımlı çekirge mücadelesi başlattı. 

İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarının nezaretinde köy halkı ile birlikte yürütülen mücadele çalışmalarında 100 dekarlık alanda çekirge ilaçlaması yapıldı. 

ekirge2.jpg

“ZARARIN ORANI ARTMAKTA” 

Birçok kültür bitkisi üzerinde beslenen çekirgeler özellikle genç bitkiler üzerinde daha büyük zarar verir. Yoğunlukları yüksek olduğu zaman zarar oranı da artmaktadır. Bu nedenle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

ekirge3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN