‘Gizli tanık ifadeleri dikkate alınmadı’

‘Gizli tanık ifadeleri dikkate alınmadı’

Diyarbakır’da 2014 yılında çıkan Kobani olaylarda kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşıyla ilgili davada karar önceki gün çıktı.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Son duruşmada 41 sanıktan 16’sı 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2’si ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 6 çocuğun cezaları da yaşlarının küçük olması nedeniyle ağırlaştırılmış müebbetten 22’şer yıla indirildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla 14 sanık da beraat etti. Kararın ardından Börü ailesinin avukatı Murat Sadak, Karar’a adaletin kısmen sağlandığını söyledi.

Sadak, mahkemenin gizli tanıkların ifadelerini dikkate almadığını iddia ederek, İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunacaklarını söyledi. İfadelere göre, beraat eden şahıslar arasında olay yerinde görülenlerin olduğunu söyleyen Sadak, “Beraat kararları için itiraz edeceğiz. Bir sanığın elinde kan damlayan bir keser görülmüştü. Bu gizli tanık ifadelerine yansıdı. Diğer bir sanık da yine ifadelere göre olay yerinde görülmüştü” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN