Görevden ihraç edilen 22 bin polis memuru isim isim tam listesi! İhraç edilen polisler kimler?

Görevden ihraç edilen 22 bin polis memuru isim isim tam listesi! İhraç edilen polisler kimler?

Haberimizden merak ettiğiniz görevden ihraç edilen 22 bin polis memuru isim isim tam liste hakkında ayrıntılara ulaşabilir merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 22 bin 987 polis görevden ihraç edildi. Vatandaşlar ise ihraç edilen polis memuru isim isim tam listeleri merak ediyor. Siz de haberimizden EGM son dakika açıklamalarını bulabilir açığa alınan yada görevden uzaklaştırılan polisler kimler isimleri belli oldu mu sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok: " 17-25 Kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiştir" dedi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz.

FETÖ darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında görevden uzaklaştırmalar devam ediyor. FETÖ üyelerini kamudan temizlemek amacıyla çıkartılan yeni KHK'lar neticesinde polislerde görevden uzaklaştırmalar başladı. Bu bağlamda binlerce polis görevden ihraç edildi. Peki herkesin merak ettiği görevden ihraç edilen polislerin isim listesi yayınlandı mı? EGM kimler ihraç edildi. İsim isim ihraç edilen polislerin tam listesini arayan vatandaşların merak ettiği tüm bilgiler haberimizde. Ayrıca Yeni KHK ne zaman çıkacak? Yeni KHK yayınlanacak mı? Görevden ihraç edilenler devam edecek mi? gibi soruların yanıtını da haberimizde bulabilirsiniz. Bu konuya yönelik ilk sinyali Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ verdi. Bozdağ yaptığı açıklamada yeni KHK'ların geleceğini belirtti. İşte Görevden ihraç edilen 22 bin polis memuru isim isim tam listesi hakkında merak ettikleriniz.

22 BİN 987 POLİS GÖREVDEN İHRAÇ EDİLDİ

Darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen memurlar en çok polisler oldu. EGM tarafından ihraç edilen polislerin sayısı 23 bine yaklaştı. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok: " 17-25 Kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiştir" dedi.

YENİ KHK YOLDA

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 11.30'da toplandı. 2 saat 10 dakika süren toplantı sona erdi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, "Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere 2 kararname yayınlayacağız" dedi.

YENİ KHK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, önümüzdeki günlerde hem tedbir, hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere, iki ayrı kanun hükmünde kararname yayınlanacağını söyledi. Bozdağ, KHK'nın içeriğine yönelik ayrıntı ise vermedi. Yeni KHK'nın ne zaman yayınlanacağı ne zaman belli olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yakın zamanda yeni KHK'nın yayınlanarak ihraç listelerinin yayınlanması bekleniyor.

533 POLİS GÖREVE İADE EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 polisin bakanlık oluru ile görevlerine iade edildiğini duyurdu.

POLİSLERİN LİSTESİ YAYINLANDI MI?

İçişleri Bakanlığı, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan polislerin durumunu tekrar değerlendirdi. Soruşturmalar ve itirazları da dikkate alan bakanlık, 533 polisin görevlerine iade edilmesine karar verdi. Son dakika duyurusunu Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 16 Kasım 2017 tarihli duyurusuyla bugün 533 polis memuru görevinin başına döndü. Herkesin merak ettiği ise göreve iade edilen polislerin ve görevden ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi yayınlandı mı oldu. Göreve iade edilen polisleri EGM mesaj yoluyla yada arayarak konu hakkında bilgilendirme yapıyor.

17-12/12/iii-1493283746.jpg

115 EMNİYET MÜDÜRÜ, 60 AMİR...

Polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. Açığa alınan polislerden 5'i 1. sınıf olmak üzere 115'i emniyet müdürü. 60'ı ise emniyet amiri. Listede 24 de başkomiser var. Polis memurlarının özellikle istihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli olması ise dikkat çekti.

GÖREVDEN İHRAÇ EDİLENLERİN KURUMLARI

693 sayılı KHK'da, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı. Buna göre, TBMM'den 5, Hakimler ve Savcılar Kurulundan 1, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan 1, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 12, Türk Standardları Enstitüsünden 9, KOSGEB'den 5, Türk Patent ve Marka Kurumundan 2, Şeker Kurumundan 1, Devlet Personel Başkanlığından 2, Türkiye İş Kurumundan 32, SGK'dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığından 4, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 1, Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan 1, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan 2, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden 1, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'den 1, Elektrik Üretim AŞ'den 1, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğünden 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 4, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan 1, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 10, Toprak Mahsulleri Ofisinden 2, İçişleri Bakanlığından 29, Emniyet Genel Müdürlüğünden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 4, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığından 1, mahalli idarelerden 166, Sahil Güvenlik Komutanlığından 3, Kültür ve Turizm Bakanlığından 6, Milli Eğitim Bakanlığından 7, Milli Savunma Bakanlığından 19, Genelkurmay Başkanlığından 1, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 106, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 40, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 59, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundan 3, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 43, Karayolları Genel Müdürlüğünden 3, Türkiye Vagon Sanayi AŞ'den 1, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden 1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan 7, yükseköğretim kurumlarından 120 akademik personel ile 52 idari personel için ihraç kararı verildi.

17-12/12/son-acik-1-030-1493252527.jpg

İADE HÜKÜMLERİ

İlgili Kanun Hükmünde Kararname hükümleri, tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili KHK'nin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılacak.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

Haberimizden merak ettiğiniz görevden ihraç edilen 22 bin polis memuru isim isim tam liste hakkında ayrıntılara ulaşabilir merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafıdan yapılan açıklamaya göre 22 bin 987 polis görevden ihraç edildi. Vatandaşlar ise ihraç edilen polis memuru isim isim tam listeleri merak ediyor. Siz de haberimizden EGM son dakika açıklamalarını bulabilir açığa alınan yada görevden uzaklaştırılan polisler kimler isimleri belli oldu mu sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok: " 17-25 Kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiştir" dedi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN