Göreve iade edilen 533 polis memuru listesi yayınlandı mı? EGM göreve iade edilen polisler kimler?

Göreve iade edilen 533 polis memuru listesi yayınlandı mı? EGM göreve iade edilen polisler kimler?

Son dakika göreve iade edilen polisler kimler? 533 polis memuru açığa alındıktan sonra bugün EGM tarafından yapılan açıklamaya göre göreve iade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 533 Emniyet Teşkilatı mensubunun görevine iade edildiğini açıkladı. Peki herkesin merak ettiği göreve iade edilen polis memurlar kim? Hangi polisler göreve iade edildi. Siz de haberimizden merak ettiğiniz detayları bulabilir 533 polis memurundan kimler göreve iade edildi sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.

16 Kasım Perşembe günü açıklanan bildiriyle Emniyettede göreve iadeler oldu. Herkesin merak ettiği ise görevi iade edilen 533 polis memurunun isim listesi açıklandı mı oldu. Peki kimlerin görevi iade edildi? Hangi polisler emniyette görevine tekrar başlayacak? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen (533) Emniyet Teşkilatı mensubu ise Bakanlık Oluru ile görevlerine iade edilmiştir" denildi. İşte 16 Kasım görevi iade edilen 533 polis memurunun isim listesi hakkında detaylar...

EGM'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 Emniyet Teşkilatı mensubunun bakanlık oluru ile görevlerine iade edildiğini açıkladı. 

İSİM LİSTELERİ YAYINLANDI MI?

Yapılan soruşturmalar kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 Emniyet mensubunu durumları tekrar değerlendirilerek göreve iade edildi. Peki herkesin merak ettiği 533 polisin isim listesi yayınlandı mı? Şuana kadar polislerin kimler olduğu netlik kazanmadı. İlerleyen saatlerde isim isim tam listeleri haberimizde bulabilirsiniz. Yada EGM'den isim listesini öğrenebilirsiniz.

AĞUSTOS AYINDA 734 POLİS GÖREVE İADE EDİLMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 693 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle; Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan (12) Emniyet Teşkilatı mensubu kamu görevinden çıkarılmış, FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle OHAL kapsamındaki kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden çıkartılmış (1) Emniyet Teşkilatı mensubu kamu görevine iade edilmiştir. Ayrıca, FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen (734) Emniyet Teşkilatı mensubu ise Bakanlık Oluru ilegörevlerine iade edilmiştir."

ONBİNLERCE KADRO AÇILDI

Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan iki kanun hükmünde kararname ile çeşitli kamu kurumlarında on binlerce kadro açıldı. Açılan kadroların bir kısmı şöyle: Emniyet Genel Müdürlüğü: 32 bin 12 (Bu sayının içinde 2 bin 500 komiser muavini, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi bulunuyor) Yeni KHK ile toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek. Adalet Bakanlığı: 4 bin hakim ve savcı, 2 bin hakim adayı. Ayrıca Bakanlığın merkez teşkilatına ise bir İnsan Hakları Dairesi Başkanı, 4 daire başkanı kadrosu ihdas edildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu: 100 müfettiş. 7 bin bekçi. Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin askeri hakim sınıfından başkan, başsavcı, ikinci başkan, daire başkanı ve üyeleri ile yedek subaylar haricindeki diğer askeri hakimler, Hakimler ve Savcılar Kurulunca bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri ile diğer adli ve idari yargı mercilerine hakim veya savcı olarak atanabilecek. Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı için 36, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı için de 34 kadro açıldı.

GÖREV YAPTIKLARI TEŞKİLATA YENİDEN KABUL EDİLMEYECEKLER

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve listede yer alan kişiler, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetleri alınacak ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekler. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeliği, sair görevleri de sona ermiş sayılacak.

KHK NEDİR?

KHK nedir sorusu bugün çokça soruluyor. Kanun hükmünde kararname ya da KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasası'nın 87. maddesi ile, "Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır. Anayasa'nın 91. maddesinde de KHK çıkarma yetkisi verme hususu düzenlenmiştir. Bu madde şöyledir:

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verebilir. Ancak sıkıyönetim ve olağanüstü haller saklı kalmak üzere, Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile dördüncü bölümünde yer alan siyasi haklar ve ödevler kanun hükmünde kararnamelerle düzenlenemez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN