Görevi devralan Adalet Bakanı Tunç'tan 'yeni Anayasa' mesajı

Görevi devralan Adalet Bakanı Tunç'tan 'yeni Anayasa' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki dönem AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'u Adalet Bakanlığına atadı. Görevi Bekir Bozdağ'dan devralan Bakan Yılmaz Tunç, ""Sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Yargının bağımsızlığını koruyacağız. Milletimize verdiğimiz sözler var, hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Şimdi sivil Anayasa için uzlaşmanın sağlanması en büyük temennimiz olacaktır" açıklamasında bulundu.

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ'dan teslim aldı. Görev teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ, "Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Arkama bakamdan gidebileceğim kardeşime görevi devrediyorum. Adalet Komisyonu’nda verdiği hizmetlerde adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandır. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı ileriye taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Görevi devralan Bakan Tunç ise şu ifadeleri kullandı:

''Bu bir nöbet değişimi. Yeni kabinemizin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. 21 yılda bu yana yönetim anlayışımızda adalet vardı. Demokrasimizin güçlenmesi adına güçlü adımlara imza attık. Sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Çok önemli mevzuat değişikliklerini hayata geçirdik. 28. dönemde yeni, demokratik bir anayasa için uzlaşmanın sağlanması dileğimizdir. Adalet Bakanlığı gibi görevi devralmaktan onur duyuyorum. Hizmetleri kesintisiz sürdürmenin hedefinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Milletimize verdiğimiz sözler var, hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN