Haaretz: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi konsolosluğun bahçesinde

Haaretz: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi konsolosluğun bahçesinde

İsrail gazetesi Haaretz, Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldürüldükten sonra cesedinin konsolosluk bahçesine gömüldüğünü ileri sürdü.

KARAR.COM

Türkiye ve dünya gündeminin en sıcak konusu olan Cemal Kaşıkçı olayında flaş bir iddia ortaya atıldı. Dün akşam CNN'nin, "Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın sorgu sırasında öldüğünü kabul edecek" iddiasının ardından bugün de İsrail'in en büyük gazetesi Haaretz'den bir iddia geldi.

18-10/16/haaretz-k1.jpg

Gazete, Kaşıkçı hakkındaki bilgiler için hazırladığı dosya ve animasyonda tüm detayları inceledi. Kaşıkçı'nın Suudi yetkililer tarafından öldürüldüğünü CNN'e dayandıran gazete, bir adım daha ileri giderek, Cemal Kaşıkçı'nın parçalanan cesedinin bir kısmının konsolosluk bahçesinde olduğu ileri sürdü.

Dünyanın önde gelen ülkelerinin Cemal Kaşıkçı çağrısı yapmasının ardından son olarak Birleşmiş Milletler de çağrıda bulunarak, "Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan görevlilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı" açıklamasında bulundu.

CNN İKİ KAYNAĞA DAYANDIRMIŞTI

Amerikan haber kanalı CNN, dün geçtiği haberde Suudi yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın sorgu sırasında öldüğünü kabul etmek için hazırlık yaptıklarını ileri sürmüştü. CNN’in haberi dayandırdığı kaynaklara göre, raporda Kaşıkçı’nın sorgulanmasının gizli bir operasyon olduğu ve bazı kişilerin olaydan sorumlu tutulacağının yer alacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN