Hac kayıt yenileme ne zaman bitiyor?

Hac kayıt yenileme ne zaman bitiyor?

2019 hac ön kayıt başvuruları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde. Diyanet 'Hac kayıt yenileme ve kayıtları ne zaman bitiyor?' sorusunun da yanıtını verdi. 2019 hac kuraları için ön kayıtlar ve kayıt yenilemeler devam ediyor. Hac kurrasına ilk kez katılacak olan vatandaşlar hac ön kayıt başvurularını yaptırmaları gerekiyor. Daha önce hac kaydı olanlarında kayıtlarını yenilemesi gerekiyor. Anlaşmalı bankalara para yatıracak olan kişiler son güne kadar başvurularını tamamlayabilecek. Peki 2019 hac ön kayıt başvuruları nasıl yapılır? Hac kayıt yenileme ve kayıtları ne zaman bitiyor? ...

'2019 hac ön kayıt başvuruları nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Hac için başvuracak olan adaylar 'Hac kayıt yenileme ve kayıtları ne zaman bitiyor?' diye merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresinde 2019 hac kayıtları ile ilgili detayları vatandaşlar ile paylaştı. İşte soru ve cevaplarla 2019 hac ön kayıt başvurularının nasıl yapılacağı ve Hac kayıt yenileme ile ilgili detaylar...

 

HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

14 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek olan başvurular için 20 TL’lik ücreti anlaşmalı bankalara yatıran kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet adresinden ya da ilçe müftülüklerine dilekçe vererek kayıtlarını tamamlayabilecek. Ön kayıtlarını elektronik ortamda tamamlamak istemeyen kişiler kuruma bağlı müftülüklere giderek dilekçe verdikleri takdirde ön kayıtları tamamlanmış olacak.

2019 HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Diyanet’in belirlediği anlaşmalı bankalara ön kayıt ücretini yatıran kişiler iki farklı şekilde kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Buna göre hac kaydı için istenen ücret 20 TL olacak. Geçtiğimiz yıllarda açıklanan ücrette değişikliğe gitmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı ilk defa kayıt yaptıracak adaylar için gerekli bilgileri resmi internet adresinde paylaştı.

18-12/11/2019-hac-on-kayit-basvurulari-nasil-yapilir.jpg

2019 HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARI SON GÜN NE ZAMAN?

20 TL’lik ücreti Albaraka, Halkbank, Kuveyt Türk, PTT, Türkiye Finans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankalarına yatıran hacı adayları kayıtlarını 8-14 Aralık tarihlerine kadar tamamlayabilecek.

HAC İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADARDI?

Geçen yıl “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenlerin ilgili bankalara 20.-TL ön kayıt ücretini yatırmaları gerekiyor.

HAC FİYATLARI NEDİR?

2018 hac ücretinin en az 15.500 TL civarında olduğu ve en fazla da 45.000 TL civarında olduğunu bilinmelidir. 2018 hac ücreti açıklandığına göre, hacı adaylarının asıl merak ettikleri konu 2019 hac ücretleri olmuştur. 2019 hac ücretleri aşağıdaki gibi olması tahmin edilmekte.

2 Kişilik Oda Ücreti: 24.000 SAR ile 25.500 SAR arasında olacaktır. (1 SAR yaklaşık 1 TL'dir)

3 Kişilik Oda Ücreti: 20.500 SAR ile 22.000 SAR arasında olacaktır.

4 Kişilik Oda Ücreti: 17.750 SAR ile 19.250 SAR arasında olacaktır.

Otel fiyatları ise en az 32.000-35.000 SAR arasında olacaktır. En lüx oteller ise 52.000-55.000 SAR arasında olacaktır.

18-12/11/hac-kayit-yenileme-ve-kayitlari-ne-zaman.jpg

HAC BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazananlar, "kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelecek kısa mesaj şifresi ile alabilecek. Yabancı uyrukluların kayıtlarının ise alınmayacağı bildirildi. Hacca götürülmek istenen 0-6 yaş grubundaki çocukların kayıtları ebeveynleri ile yapılacak. İlk defa kayıt yaptırmak isteyen 45 yaş altı bayanlardan mahremsiz hacca gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle yapacak.

Ayrıca, günlük aktivitelerini kendi başlarına gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta ve yaşlı olanlar da müracaatlarını, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile yapacak.

Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içinde sisteme girilmeyen müracaatlar ise kabul edilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN