Hakkari şehitlerinden dördü daha son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari şehitlerinden dördü daha son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Süngü Tepe üs bölgesinde, mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 7 askerden 4'ü, otopsilerinin tamamlanmasının ardından Van Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören sonrası memleketlerine uğurlandı.

Hakkari'den helikopterle 2 gün önce Van'a getirilen askerlerden otopsileri yapılan Topçu Uzman Çavuş Halil Daş ile topçu erler İbrahim Özkur ve Menduh Çelik'in cenazeleri, dün Van Asker Hastanesi'nden alınarak, Filo Komutanlığı'na getirildi ve burada düzenlenen törenin ardından gönderildikleri memleketlerinde toprağaverildi.

Otopsileri tamamlanan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık ile topçu erler Samet Kaymakçı, Yusuf Önder ve Melih Sancar için de bu sabah tören düzenlendi.

Filo Komutanlığı'ndaki törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü M. Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ile şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin cenazeleri tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bulunulup, öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okunduktan sonra şehit cenazeleri, bir süre omuzlarda taşındı.

18-11/12/semdinli-sehitleri-vandan-torenle-ugurlandi-ek-fotograflar_6796_dhaphoto3.jpg

Törenin ardından Topçu Çavuş Mehmet Kaşık memleketi Kahramanmaraş'a, Topçu Er Samet Kaymakçı Gaziantep'e, Topçu Er Yusuf Önder Alanya'ya ve Topçu Er Melih Sancar uçakla İstanbul'a uğurlandı.

18-11/12/semdinli-sehitleri-vandan-torenle-ugurlandi-ek-fotograflar_6796_dhaphoto6.jpg

'OĞLUM SANA NASIL DAYANACAĞIM?'

Şehit Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından helikopterle Kahramanmaraş Havaalanı'na getirildi.

18-11/12/20181112_2_33378964_38954167.jpg

Anne Meryem ve baba Cafer Kaşık ile akrabalarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker'in de aralarında bulunduğu protokol üyelerince karşılanan şehidin naaşı, helallik alınmak üzere cenaze aracıyla merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Karacaoğlan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

18-11/12/20181112_2_33378964_38954161.jpg

Şehidin naaşı daha sonra törenin düzenleneceği Ulu Cami'ye getirildi. Burada şehidin annesi Meryem Kaşık, tabuta sarılarak "Oğlum sana nasıl dayanacağım. Gözlerini sevdiğim. Ne olur rüyama gir, orada göreyim." diye ağıt yaktı.

18-11/12/20181112_2_33378964_38954163.jpg

Şehit Kaşık'ın cenazesi, Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

SİLAH ARKADAŞLARI TELEFEONDAN İZLEDİ

Şehit Topçu Er Samet Kaymakçı için memleketi Gaziantep'teki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti milletvekilleri Müslüm Yüksel, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

18-11/12/sehit-kaymakcinin-cenazesi-memleketine-getirildi-2-_6236_dhaphoto2.jpg

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan baba Vakkas ve anne Zeynep Kaymakçı gözyaşı dökerek oğullarının fotoğrafını öptü.

18-11/12/sehit-kaymakcinin-cenazesi-memleketine-getirildi-2-_6236_dhaphoto1.jpg

Şehidin Derecik'te astsubay olarak görev yapan, adı öğrenilemeyen komutanı ise Gaziantep'teki babasını cep telefonuyla görüntülü arayarak cenaze törenini izledi. Komutanın babası Oktay Duman, şehit Kaymakçı'nın, astsubay oğluyla görev yaptığını ve üs bölgesindeki askerlerin töreni izlemek istediğini söyledi.

18-11/12/sehit-kaymakcinin-cenazesi-memleketine-getirildi-2-_6236_dhaphoto6.jpg

Öğle namazının ardından, İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Şehit Samet Kaymakçı'nın cenazesi, gözyaşları arasında şehitliğe defnedildi. 

18-11/12/sehit-kaymakcinin-cenazesi-memleketine-getirildi-2-_6236_dhaphoto9.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN