Halep'teki muhalifler konuştu: Herşey bitmedi

Halep'teki muhalifler konuştu: Herşey bitmedi

Halep'in doğusunda yaşanan katliam sürüyor. Muhaliflerin kontrolündeki bölgenin yüzde 70'inin rejim güçlerince ele geçtiği bildiriliyor. Karar'a konuşan Halep'in doğusundaki muhalifler ise “Herşey bitmedi, 15 bin savaşçı var bu haliyle 2 ay direniriz” açıklaması yaptı.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER

İnsanlığın çöktüğü doğu Halep’te Rusya destekli rejim güçlerinin ilerleyişi sürüyor. Rejimin Halep'in doğusunun yüzde 70'ini ele geçirdiği ileri sürülüyor. Ancak Karar'ın ulaştığı muhalifler “Henüz herşey bitmedi” mesajı verdi. Tam teçhizatlı 15 bin savaşçının direnişi sürdürdüğünü söyleyen muhalifler, “Bu koşullarda en az 2 ay daha direniriz” açıklaması yaptı. 

Bölgeyle ilgili haberlerin rejime yakınlığıyla bilinen Londra merkezli bir haber kuruluşu tarafında planlı olarak yapıldığını belirten muhalifler, amacın direnişçilerin moralini bozmak, dünya kamuoyunu Halep'in doğusundan vazgeçmeye ikna etmek olduğunu söyledi. Propaganda savaşı yapıldığını vurgulayan muhalifler, gerçeklerin bilinmesi için bu açıklamayı yaptıklarını da ifade ettiler.

KOLAY HEDEF OLMAMAK İÇİN ÇEKİLDİK

Çekilme haberlerini kısmen doğrulayan muhalifler, ancak nedeni konusunda bilinçli olarak yalan haberler yapıldığını belirttiler. Muhalifler “Eski mevzilerimizden çekildik çünkü, çok geniş bir alandaydık ve kolay hedef oluyorduk. Halep'in eski mahallelerin düştüğü haberlerinin kısmen yalan olduğunu söyleyen muhalifler “Savaşçılar gerçek eski mahallede (eski şehir) direniyor. Mücadeleyi sürdürecek bir iki ay daha sürdürecek kadar ay kadar gücümüz var” dedi.

HEDEF TRUMP GELENE KADAR ZAMAN VE ALAN KAZANMA

Bölgede rejim ve muhalifler arasında yaşanan mücadaleyi “Trump'ın gelişine kadar zaman ve alan kazanmaya çabası” olarak ifade eden muhalifler “Bölgede çok iyi konum aldık. Beklenmedik saldırılarla direnişimiz sürecek. Halep bitti görüntüsü verilerek direnişe zarar vermek isteyenlere cevabımız budur” dedi.

Muhalifler bölgedeki sivil halk için ise ateşkes çağrısını tekrarladı. Savaşçıları yıldırmak için halkın bilinçli olarak hedef alındığını belirten muhalifler, sivillerin insanlık dışı muamelelere manuz kaldığını, açlık ve sağlık yardımı dışında işkence, tecavüz olayları yaşandığını da ifade ettiler. Sivillerin tahliyesi için Türkiye'nin Rusya'yı ikna etme çabalarından henüz sonuç alınamadığını belirten muhalifler, “Halep’in doğusunu toptan yok etmek istiyorlar. Çünkü rejime göre Halep muhaliflerin kalesi. Burası ele geçerse direnişin kırılacağına çok inanıyorlar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN