Hangi devlet kurumları KPSS 50, 55, 60 puanla memur alımı yapıyor? Düşük puanla memur alımı

Hangi devlet kurumları KPSS 50, 55, 60 puanla memur alımı yapıyor? Düşük puanla memur alımı

Devlet kurumları KPSS 50, 55, 60 puanlar memur alımı yapıyor. KPSS'den düşük puan alarak devlet kurumlarında iş imkanı bulmak isteyenler, düşük puanla memur alımı yapan devlet kurumlarını merak ediyor. Sizler için derlediğimiz haberimizden 50, 55, 60 KPSS puanıyla memur personel alımı yapan devlet kurumlarını görebilirsiniz.

Devlet kurumları KPSS 50,55,60 puanla memur alımı yapıyor. Devlet kurumlarında görevlendirilmek üzere KPSS'den düşük puan alan vatandaşlar için iş imkanı bulunuyor. KPSS 50, 55 ve 60 puanla memur alımı yapan bazı devlet kurumlarını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 

MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLARI HANGİLERİ?

Düşük KPSS puanı ile alım yapan kamu kurumları, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediyeler ve Orman Genel Müdürlüğü KPSS en az 50 puan ile memur personel alımı yapmaktadırlar. İşinolsa'nın derlediği habere göre;

Orman Genel Müdürlüğü: Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere toplamda 72 kişilik boş kadro ile memur alımı yapmaktadır. Buna göre KPSS En az 50 puan ile 22 orman Muhafaza Memuru ve KPSS en az 70 puan ile Orman Mühendisi olmak üzere toplamda 72 kişi alacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde ve Lisans seviyesinde puan almış olmanız gerekemktedir. 

Çobanlar Belediyesi: Çobanlar belediyesi farklı pozisyonlarda KPSS en az 55 puan ile memur personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre, Çobanlar Belediyesi bünyesine 21 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel adayları alacak. Buna göre lise mezunu, 1 Memur, 3 Zabıta Memuru ve 3 İtfaiye eri alınacak. Ön Lisans mezunu, 3 İtfaiye eri, 3 Zabıta Memuru, 1 Tahsildar, 3 tekniker ve 1 Muhasebeci alınacak. Lisans Mezunu ise, 1 Mühendis, 1 Bilgisayar İşelteni, 1 Tahsildar alımı olmak üzere toplamda lise, ön lisans ve lisans mezunu 21 memur personel alımı yapılacak. 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı : SSM bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 60 kişilik boş kadro ile 23 Proje Mühendisi, 28 Proje Asistanı ve 9 Yönetici asistanı alımı yapacak. Adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme SInavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ 135 PERSONEL ALIMI İLANI

Üniversitemiz hastanesine veya Rektörlükçe görevlendirilecek diğer birimlere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 4 üncü maddesi (B) fıkrası uyarınca 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına
İlişkin Esaslar’ın “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2 nci maddesi doğrultusunda aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel alınacaktır.

A) GENEL ŞARTLAR:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
3) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.
4) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
5) 2016 yılı KPSS (B) grubu sınavından; Lisans mezunları için KPSS(P3), Önlisans mezunları için KPSS(P93), Ortaöğretim mezunları için
KPSS(P94) puanına sahip olmak.
6) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
7) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı mevzuatta tanımlanmış olan çok tehlikeli işyerinde çalışmaya engel hali olmamak.

B) İSTENİLEN BELGELER:

1- Başvuru Formu (http://personel.comu.edu.tr/formlar.html adresinden indirilebilir)
2- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ve Fotokopisi
3- Fotoğraf (1 Adet)
5- 2016 KPSS Sonuç Belgesi
6- Kimlik Fotokopisi
7- Erkeklerde askerlik durumunu gösteren belge
8- Hizmet Belgesi (Sadece deneyim aranan adaylardan çalışma belgesi ve SGK Hizmet Dökümü )
9- Sertifika (aranan niteliklerde talep edilen unvanlar için)

ADAYLARDAN GENEL OLARAK ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Devlet Kurumları düşük kpss puanı ile alım yaparken adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Belirtilen yaş aralığında olmak, ÖSYM tarafındna yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasındna olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN