Hastanede öldüren temizlik

Hastanede öldüren temizlik

Adana Şehir Hastanesi’nde çalışan Veysi Kanat, kimyasal maddelerden etkilenip yaşamını yitirdi. Gencin ailesi ihmali olanların cezalandırılmasını istiyor.

Adana Şehir Hastanesi’nde taşeron bir firma bünyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Veysi Kanat (21) iş arkadaşı Özkan Erçel ile hastane açılmadan 2 gün önce 16 Eylül’de temizlik yapmaya başladı. Aralarında tinerin de bulunduğu kimyasal maddeleri kullandıkları, bu nedenle solunum sorunu yaşadığı  kaydedilen  işçiler fenalaştı.  Erçel taburcu edilirken, durumu ağırlaşan Kanat, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne götürüldü. Hayatını kaybeden  Kanat’ın ‘toksik madde zehirlenmesi’ nedeniyle öldüğüne ilişkin tutanak tutuldu.  Olayla ilgili temizlik işleri sorumlusu Vedat I. tutuklandı. Henüz 4 aylık işçiyken hayatını kaybeden Kanat’ın babası Sebahattin Kanat “Oğlum hastaneye kaldırılmak yerine revirde bekletilmiş. Sadece cam temizleme görevi varken daha ağır bir iş yaptırılmış. Göz göre göre öldü. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN