Hatay seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimi Hatay oy oranları

Hatay seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimi Hatay oy oranları

Hatay seçim sonuçları ve milletvekili oy oranları 24 Haziran akşamının en çok merak edilenleri arasında. 2018 genel seçimlerinde Hatay ilinden hangi sonuçların çıkacağı merak konusu olurken, partilerin kaç milletvekili çıkaracağı da merakla bekleniyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi arsındaki çekişmede seçmenler oylarını kullanarak Cumhurbaşkanını seçecek. 1 Kasım 2015'deki seçimlerde AK Parti % 43,2 oy alırken, CHP % 36,1 oy almıştı. Hatay seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve oy oranlarını karar.com'dan öğrenebilirsiniz.

Hatay seçim sonuçları 24 Haziran seçimlerine önemli etki edebilecek iller arasında. Peki Hatay seçim sonuçlarından hangi parti birinci çıktı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi kaç milletvekili çıkardı? 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Hatay ilinde yaklaşık 850 bin vatandaş oy kullanacak. Hatay'daki seçmenler oy verme işlemlerinin ardından sonuçlara odaklanacak. Seçim 2018 akşamı ilk sonuçlar gelmeye başladığı andan itibaren karar.com'dan sizlerle paylaşacağız. Hangi partinin ne kadar oy oranına ulaştığını, kaç milletvekili çıkardığını ve ilçelerdeki son durumu karar.com'dan takip edebilirsiniz. 1 Kasım 2015 genel seçimlerine baktığımızda AK Parti yüzde % 43,2 oy alırken, CHP yüzde 36,1 oy toplamıştı. Bu seneki seçimlerde ise baraj sorunu olmaması ve ittifak sisteminin ilk kez uygulanacak olması nedeniyle Hatay seçim sonuçları da merakla bekleniyor. İşte 24 Haziran 2018 Hatay seçim sonuçlarından son dakika gelişmeler.

SONUÇLAR

oplam Sandık:3.125
Toplam Seçmen:1.041.076
Açılan Sandık:183
Açılan Sandık Oranı:% 5,86
Kullanılan Oy:42.386
Geçerli Oy:42.014
Katılım Oranı:% 88,23

  Oy OranıOy SayısıMilletvekili Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 71,0129.835 
  AK PARTİ:% 51,9821.837 
  MHP:% 19,047.998 
MİLLET İTTİFAKI:% 23,029.672 
  CHP:% 15,356.449 
  İYİ PARTİ:% 6,82.858 
  SAADET PARTİSİ:% 0,87365 
HDP:% 4,391.846 
DİĞER:% 1,48620 
HÜDA PAR:% 0,0626 
VATAN PARTİSİ:% 0,0415

HATAY SEÇİM SONUÇLARI

Hatay seçim sonuçları bir çok ilimizde olduğu gibi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 24 Haziran akşamı ilk oylar gelmeye başladığında KARAR.COM'dan sizlerle paylaşacağız. 

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %37,79 , Cumhuriyet Halk Partisi %36,33 , Milliyetçi Hareket Partisi %14,02 ve Halkların Demokratik Partisi %6,58 oy oranları ile Hatay ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan ittifa sisteminde AK Parti ile MHP 'Cumhur İttifakı' ismiyle birleşirken, CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi de 'Millet İttifakı' adıyla birleşme yoluna gitti. Son genel seçimlerdeki sonuçlarının bu şekilde olmasıyla 2018 seçim sonuçlarının ne olacağı şimdiden merak uyandırıyor.

18-06/15/hatay.jpg

HATAY SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Hatay seçim sonuçları diğer illerde olduğu gibi seçime önemli etki edebilecek illerden. 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %37,79 , Cumhuriyet Halk Partisi %36,33 , Milliyetçi Hareket Partisi %14,02 ve Halkların Demokratik Partisi %6,58 oy oranları ile Hatay ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. Bu sonuçlara bakıldığında AK Parti'nin bir adım önde olduğu söylenebilir. Ancak baraj sorunu olmaması ve ittifak sisteminin ilk kez uygulanacak olması nedeniyle seçmenler kararlarında değişikliğe gidebilir.

18-06/15/hatay-1529050901.jpg

HATAY MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK PARTİ: Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk , Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu.

CHP: Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem.

MHP: Mehmet Necmettin Ahrazoğlu.

HATAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

HATAY AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hacı Bayram Türkoğlu
Hüseyin Yayman
Abdulkadir Özel
Hüseyin Şanverdi
Sabahat Özgürsoy Çelik
Abdülkerim Güven
Kudret Artan
Mehmet Fettah Çiftçi
Cemile Tuna
Ecrin Nazlı İnan
Osman Uzan

HATAY CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Güzelmansur
Suzan Şahin
Serkan Topal
İsmet Tokdemir
Mehmet Riyat Kırmızıoğlu
Hasan Ramiz Parlar
Nermin Yıldırım Kara
Gökhan Özer
Bilgen Duman
Hamide Vural
Döndü Dilan Kartal

HATAY MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lütfi Kaşıkçı
İbrahim Gül
Mehmet Çağrı Çetin
Adnan Akdaş
Orhan Namık Mursaloğlu
Ayşe Dilek Demirdöven
Bekir Akkar
Recep Tuncay
İlhami Boşça
Hüseyin Üçler
Uygar Polat

HATAY İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bilal Karaca
Mehmet Biçer
Mehmet Korman
Mehmet Ali Yıldırım
Hatice Güzel
Zeki Toprak
İlker Çalışkan
Kevser Eker
Ertuğrul Gazi Dener
Şahizar Seber
Ali Kemal Kömür

HATAY SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Necmettin Çalışkan
Mustafa Eğe
Halil Çelik
Abdullah Aydın Demir
Ayşehül Küçük
Atila Erol
Yusuf Çiçek
Ramazan Öksüz
Fatih Dökmeci
Mehmet Aydoğan
Uğur Ural

İLÇE İLÇE HATAY SEÇİM SONUÇLARI 2018

Hatay ilindeki 15 ilçenin seçim sonuçlarını anlık olarak karar.com'dan görebilirsiniz. Tüm ilçelerin seçim sonuçlarını aşağıdaki bağlantılara tıklayara görüntüleyebilirsiniz. 

Altınözü seçim sonuçları
Antakya seçim sonuçları
Arsuz seçim sonuçları
Belen seçim sonuçları
Defne seçim sonuçları
Dörtyol seçim sonuçları
Erzin seçim sonuçları
Hassa seçim sonuçları
İskenderun seçim sonuçları
Kırıkhan seçim sonuçları
Kumlu seçim sonuçları
Payas seçim sonuçları
Reyhanlı seçim sonuçları
Samandağ seçim sonuçları
Yayladağı seçim sonuçları

AK PARTİ HATAY BAŞKANI GÜLER:"HATAY'A HANIM ELİ DEĞECEK"

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, yapılan seçim sonrası Hatay tarihinde ilk kez meclise kadın milletvekili gireceğini belirtti. Ak Parti İl Başkanı Güler, Oy verme işlemi sırasında yaptığı açıklamada, seçimlerin Türkiye’ye ve Hatay’a hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak,”, AK Parti’nin Hatay’dan kadın milletvekili çıkaracak. Hatay’da meclise ilk kez bir kadın milletvekili girecek. Malumunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara bir pozitif ayrımı söz konusu. Bu dönemde ön sıralarda ve listenin tamamında 4 tane kadın milletvekili adayımız oldu. Bu hem gençlerin önünü açma hem de kadınların siyasette daha fazla yer alması için ve önümüzdeki süreç için önemli bir fırsat. Ve artık Hatay’a hanım eli değecek. Hatay’ı da ülkemizi de güzel günler bekliyor inşallah” dedi. Güler Daha sonra sandıkları tek tek gezerek, görevlilere teşekkür etti.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN ÖSO'YA OY KULLANDIRILDIĞI İDDİALARINA YALANLAMA

HATAY Valiliği, Defne ilçesinde Afrin'den plakasız minibüslerle getirilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerine oy kullandırıldığı yolundaki iddiaları yalanladı. Bazı sosyal medya platformlarında yayınlanan iddialar üzerine Hatay Valiliği, resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı. Hatay'ın Defne ilçesine Afrin'den plakasız araçlarla getirilen Suriyelilerin oy kullandırıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şöyle dendi:

"Zeytindalı Operasyonu kapsamında Afrin bölgesinde halen görev icra eden Özel Harekat polislerinin oy kullanmaları için Hatay İl Seçim Kurulu tarafından Aşağıokçular İlkokulu 10 gün önceden belirlenmiştir. Bu husus ile ilgili olarak Aşağıokçular Mahalle Muhtarına aynı tarihte bilgi verilmiştir. İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Özel Harekat personeli Aşağıokçular İlkokuluna gelerek görev belgeleri ve seçmen kartlarını ibraz etmek suretiyle oylarını kullanmaya başlamıştır. Dolayısıyla sosyal medyada gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır."

HATAY COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Hatay İli ülkemizin güneyinde, İskenderun körfezinin doğu kıyılarında yeralır. Batıdan Akdeniz, güney ve doğudan Suriye, kuzeybatıdan Adana, kuzeyden Osmaniye ve kuzeydoğudan Gaziantep ile çevrilidir. Hatay; Antakya, Altınözü, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinden oluşur. Yüzölçümü göller hariç 5.524 km² olup, iltopraklarının %46,1’ini dağlar, %33,5’ini ovalar ve %20,4’ünü platolar oluşturur.

 İl sınırları içerisinde Alt Paleozoyik’ten günümüze kadar bütün jeolojik devirlere ait birimleri görmek mümkündür. Güney Amanoslarda Mesozoyik yaşlı ofiyolitler yoğunlukta iken, orta Amanoslar’da Paleozoyik ve Mesozoyik yaşlı kalkerler yüzeylenmektedir. İlin güney ve güneydoğu kesimlerinde ise Tersiyer yaşlı kalkerler hâkimdir. Amik Ovası, akarsu vadileri ve kıyı ovaları Kuvaterner yaşlı alüvyal dolgularla kaplıdır. Bu dolgular Hassa yakınlarında genç bazalt akıntıları ile örtülmüştür.

Hatay ve çevresi yoğun tektonizmaya maruz kaldığından yeryüzü şekilleri açısından çeşitlilik gösterir. Başlıca yüzey şekilleri; dağ, plato ve ovalardan oluşur. En önemli dağlık alan, Amik ovasının içinde yer aldığı graben alanı ile Akdeniz arasında adeta bir set gibi yükselen ve kuzeydoğu-güneybatı yönünde uzanış gösteren Amanos Dağları’dır. Bu dağların il içindeki en yüksek noktasını Hassa’nın batısındaki Mığır Tepe (2240 m) oluşturur.

Amanos Dağları’nın doğusunda, dağların uzanışına paralel graben alanı yer alır.Bu grabenin tabanında Amik Ovası bulunur. Bu ova ilin en önemli ve en verimlitarım alanını oluşturur. İldeki diğer önemli ovalar ise; İskenderun körfezinindoğu ve kuzeydoğu kesiminde sıralanmış olan İskenderun, Dörtyol, Payas ve ErzinOvaları ile Asi Nehri’nin denize döküldüğü yerde bulunan Asi Delta Ovası’dır.İlin güneyinde, Asi nehri ile Suriye sınırı arasında kalan ve yükseltisi 400-900 m’ler arasında değişen alan Kuseyr Platosunu oluşturur. Plato üzerindeyer yer tepelikler ve münferit Keldağ (Kılıç Dağı 1730 m) yükseltisi dikkatçeker.

İlde yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı karakteristik Akdeniziklimi egemendir. Yıllık sıcaklık ortalamalarının 15.1 - 20 °C derecelerarasında değiştiği Hatay’da aylık sıcaklık ortalamaları yaz aylarında en fazla,kış aylarında ise en düşük değerlere ulaşır.

İlde yıllık ortalama toplam yağış miktarı 562.2–1216.3 mm’ler arasında değişir.En fazla yağış kış aylarında, en az yağış yaz aylarında düşer. Yağışta dikkatçeken bir diğer özellik ise Dörtyol’un doğusundaki Amanos Dağları’nın denizdengelen hava akımlarına dik uzanış göstermesi ve buna bağlı oluşan orografik yağışlardan dolayı yıllık ortalama 1500 mm civarında yağış almasıdır.

Hatay ilinin en önemli akarsuyu, kaynağını Lübnan’daki Bekaa Vadisi’nden alan Asi Nehri’dir. Nehrin toplam uzunluğu 556 km olup, üç ülkeye yayılmış bulunan(Türkiye, Suriye, Lübnan) su toplama alanı ise 20.847 km²’dir. Diğer önemliakarsular ise; Asi Nehri’nin kolları olan Küçükkaraçay, Büyükkaraçay Afrin veKarasu çaylarıdır. Amik Gölü kurutulduktan sonra ilde büyük doğal gölkalmamıştır. Balık (Gölbaşı) Gölü ve Yenişehir Gölü gibi küçük göller günümüzdede varlıklarını sürdürmektedirler. Ayrıca Yarseli ve Yayladağı baraj gölleribulunur.

İlde birçok şifalı su kaynağı yer alır. İçlerinde en çok Erzin içme vekaplıcası ile Reyhanlı Hamamat kaplıcası dikkat çeker. Bunların dışında debisi düşük olan ve işletme tesisleri bulunmayan çok sayıda şifalı su kaynağı mevcuttur.

Hatay, toprak türleri bakımından da çeşitlilik arz eder. İl sınırlarıiçerisinde en yaygın olanlar; kırmızı-kahverengi Akdeniz toprakları, kırmızı Akdeniz toprakları, kahverengi orman toprakları, kolüvyal topraklar ile alüvyal topraklardır. Kırmızı-kahverengi Akdeniz toprakları ile kırmızı Akdeniz toprakları ortalama 400-1000 mm’ler arasında yağış alan zemininde kalkerli kayaçların yoğun olduğu maki ve orman alanlarında görülür. Kahverengi orman toprakları bitki örtüsünün gür, yağış değerlerinin de yüksek olduğu kesimlerde yoğundur. Kolüvyal topraklar eğimli yamaçların eteklerinde, alüvyal topraklar ise ova ve vadi tabanlarında yaygındır.

İklim özelliklerine paralel olarak ilin doğal bitki örtüsü ormanlardan oluşsa da günümüzde birçok bölgede ormanlar tahrip edilmiş, yerlerini makitürleri almıştır. Bunlar mersin, defne, keçiboynuzu, zakkum, delice ve katır tırnağı gibi bodur bitki türlerinden oluşur. Makilerin de tahribata uğradığı alanlarda ise odunsu bitkilerden oluşan garig toplulukları ortaya çıkmıştır. Bugün insan tahribatından uzak ve korunan alanlarda kızılçamkaraçam, göknar, meşe ve ardıç gibi türlerden oluşan karışık ormanlar yer alır.Ayrıca Amanos Dağları’nın Dörtyol’un doğusuna denk gelen kısmında kayın, fındıkve ıhlamur gibi Karadeniz bitki örtüsüne ait türler görülür.

Antakya ve Civarının Genel Jeolojik Yapısı

Antakya ve yakın çevresindeki temel kayaçlar Mesozoik yaşlıdır. BunlarAmanos Dağları ile Kel Dağ yükselimlerinde görülür. Mesozoik birimler, karbonatistif ve ofiyolitlerle temsil edilir. Karbonat istife güneydeki Kel Dağı’ndarastlanır. Bunlar daha çok Jura yaşlı dolomitik kalkerlerden oluşur.Ofiyolitler ise Üst Kretase’de yöreye yerleşmiştir. Karbonatların üzerinde yeralan ofiyolitler; tektonit peridotit, kümülat gabro, diyabaz dayk kompleksi,yastık lav ve volkano-sedimanter birimlerinden oluşur (Yılmaz, 1984).Ofiyolitlerin üstünde ve özellikle Kel Dağ’ında, Üst Kretase yaşlı konglomerave kumtaşları ile başlayan ve kalkerlerle son bulan çökel birimler yer alır.

Hatay bölgesindeki jeolojik birimler Mesozoyik, Senozoyik ve Kuvaterneryaşlı kayaçlardan oluşmaktadır. Bölgeye Üst Kretase’de tektonik olarak yerleşenallokton konumlu Kızıldağ ofiyoliti alanının temelini oluşturmaktadır. İncelemealanındaki Üst Kretase yaşlı olan paraotokton konumlu Kaleboğazı formasyonuKızıldağ ofiyoliti üzerinde uyumsuz olarak yer almaktadır. gösteren KızıldağOfiyoliti, Antakya P36-d2 paftasında Dervişli mah., Çullukburnu Tepe, MamanınTepe, Kartal Tepe civarında mostra vermektedir. Harzburjit ve dünitlerdenoluşan tektonitlerin ayrışma yüzeyi; kızıl-kırmızı, taze kırılma yüzeyi; koyuyeşil renktedir. Birimi oluşturan kayaçların alterasyona uğradığı veserpantinleştiği gözlenmektedir. Harzburjitler içinde krizolit, ortorombikpiroksen ile az miktarda monoklinik piroksen ve spinel kristalleribulunmaktadır (Çoğulu, 1974). Tektonik bir evrim geçirerek bugünkü yapı, dokuve mineralojik bileşimlerini kazanmış olan tektonitler üst manto ekaylarıdır.Tektonitler içinde gözlenen foliasyon, lineasyon gibi yapısal özellikler veolivinin yeniden kristalleşmesi bu kayaçların yer mantosu içinde plastikdefomasyona maruz kaldıklarının göstergesidir (Çoğulu, 1974). Birimi oluşturankayaçlar aşınmaya karşı oldukça dayanıksız olduğundan, genellikle topoğrafikolarak düşük eğimli alanlarda mostralar vermektedir.

Okyanus tabanı malzemesinden oluşmuş olan allokton konumlu KızıldağOfiyolitinin alt dokanağı daima faylıdır. Kızıldağ Ofiyoliti, otokton konumludiğer formasyonlar tarafından uyumsuz olarak üzerlenmektedir. İnceleme alanındaalt dokanağı gözlenemeyen birimi, Üst Maastrihtiyen yaşlı Kaleboğazı formasyonuuyumsuz olarak üzerlemektedir.

Yapılan jeokimyasal ve jeokronojik çalışmalar sonucu Kızıldağ Ofiyolitininoluşum yaşı Üst Kretase olarak belirlenmiştir (Deloloye, 1979,1980). Biriminbölgede yerleşim yaşı ise Geç Maestrihtiyen olarak belirtilmektedir (Dubertret, 1953; Aslaner, 1973; Selçuk, 1981).

Yöredeki Tersier birimleri yine Amanos Dağları ve Kel Dağ’ında geniş alankaplar. Tersier kumtaşı-miltaşı-kiltaşı ardalanmasından oluşan Paleosenbirimleri ile başlar. Paleosen’den Eosen’e bir marn düzeyi ile geçilir. Eosenise kalkerlerle temsil edilir. Yörede Alt Miosen, çakıltaşı-kumtaşı ardalanmasıve kalkerlerden oluşur. Orta Miosen marn-şeyl, Üst Miosen ise marn-kumtaşı-şeylardalanması şeklinde bir litolojiye sahiptir. Pliosen ise çakıltaşı, kumtaşı,silttaşı ve kiltaşı ardalanmasından oluşur. Pliosen birimleri daha çokAntakya-Samandağ grabeni çevresinde görülür.

Asi nehri ve akarsu yataklarında geniş yayılım sunan alüvyonlar, oldukçagevşek kum boyutunda malzemeden oluşmaktadırlar. Alüvyonların yer aldığıalanlar genel olarak tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu alanlardır. Kuaternerbirimleri ise daha çok graben tabanlarında yer alır. Amik Ovası ile AsiNehri’nin de içinde yer aldığı Samandağ-Antakya graben alanı alüvyonlardanoluşur. Grabenleri çevreleyen yükseltiler ile graben tabanları arasındabirikinti konileri ve yamaç molozları bulunur.

Yukarıda belirtilen jeolojik birimlerin bazıları, içlerine sularınserbestçe girip hareket edebileceği boyut ve miktarda birbirleriyle bağlantılıboşluklar içerir. Akifer olarak adlandırılan bu birimler aynı zamanda yöreninyeraltı suyu potansiyelini oluşturur.

Bu potansiyel graben alanındaki Kuaterner birimlerinde yüksektir. ÖzellikleAmik Ovası’ndaki alüvyonlar, yeraltı suyu bakımından oldukça zengindir. Ancakalüvyonların yanal ve düşey yönde gösterdikleri fasiyes değişimleri ilekalınlıkları, yeraltı suyu bulundurma kapasitelerini etkilemektedir. Alüvyonlariçinde silt-kil düzeylerinin bulunduğu alanlarda yeraltı suyu verimliliğiazalır. Özellikle Amik Ovası’nın güney ve güneydoğusunda kalın kil düzeylerininbulunduğu alanlar akifer özelliği göstermezler. Kil düzeyleri, ovanın güney vegüneybatısında 10-20 m, daha içerilere doğru 40-60 m ve ovanın ortasında ise100 m kalınlığına erişmektedir (DSİ, 1975:35). Antakya-Kırıkhan yolu boyuncayoğun olan birikinti konileri ise 350 m’ye kadar yer yer killi seviyeler içersede yeraltı suyu taşıyan en önemli formasyonları oluşturur.

Birikinti konilerinden başka Alt Miosen kalker, çakıltaşı, kumtaşıardalanması ve Mesozoik (Üst Kretase) konglomera, kumtaşı ve kalkerlerdenoluşan çökel birimler de akifer özelliği gösterirler.

Mesozoik (Jura) dolomitik kalkerleri, çatlaklı ve erime boşluklu yapılarınedeniyle geçirimlidirler. Ancak suyu depolama özelliğine sahip değildir. Bunedenle akifer özelliği göstermezler.

Yörede suyu geçirmeyen ve yeraltı suyu bulunmayan birimler de vardır.Mesozoik ofiyolitleri ile Tersier kiltaşı ve marnlar suların iletilmesini vedepolanmasını önler. Bu nedenle söz konusu birimler su tutma ve iletmeözelliğine sahip değillerdir.

 Hatay seçim sonuçları ve milletvekili oy oranları 24 Haziran akşamının en çok merak edilenleri arasında. 2018 genel seçimlerinde Hatay ilinden hangi sonuçların çıkacağı merak konusu olurken, partilerin kaç milletvekili çıkaracağı da merakla bekleniyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi arsındaki çekişmede seçmenler oylarını kullanarak Cumhurbaşkanını seçecek. 1 Kasım 2015'deki seçimlerde AK Parti % 43,2 oy alırken, CHP % 36,1 oy almıştı. Hatay seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve oy oranlarını karar.com'dan öğrenebilirsiniz.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN