Hayaller mehdi gerçekler FETÖ

Hayaller mehdi gerçekler FETÖ

Erzurum’da FETÖ’den yargılanan Yüzbaşı H.S.B., örgütün askeri öğrencilerin branş seçimi sırasında uydurduğu sapkınlıklarını anlattı. H.S.B. “Bizden sorumlu ‘abi’ kıyamet öncesi son önemli şahsiyet askeriye içerisinde Hava Kuvvetleri’nden çıkacak dediği için bu branşı seçtim” dedi.

Erzurum’da yargılanan FETÖ’cü yüzbaşı H.B.S., örgüt imamının kendisine kıyamet öncesi yeryüzüne gelecek son önemli şahsiyetin Hava Kuvvetleri’nden çıkacağını söylediği için havacı olduğunu söyledi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen Yüzbaşı H.B.S. etkin pişmanlık kapsamında verdiği ve iddianamede yeralan ifadesinde FETÖ ile Ankara’da 1996’da ortaokul son sınıfta tanıştığını, derslerinin çok iyi olması nedeniyle örgüt evlerine götürüldüğünü, kendisinden sorumlu çete abisi M.K.’nin askeri liseler sınavına girmesini istediğini belirtti. H.B.S. şöyle konuştu: “Fetullah Gülen’in TSK’yı gözbebeği olarak gördüğünü söyledi. Annem ve babam benim askeriyeye gitmemi istemiyordu. Ancak M.K. babamı da ikna etti. Bana babamın vazgeçme ihtimaline karşı Fen Lisesi sınavlarında cevapları yanlış işaretlememi tembih etti. Dediğini yapım.” 1998 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne kayıt yaptırdığını bildiren itirafçı yüzbaşı, 2 yıl sonra İ.B. isimli askeri öğrenci ile bir grup oluşturulduğunu söyleyerek, “2002 yılında okuldan mezun olarak Kara Harp Okulu’na geçtik. Sorumlu imam bize, Sait Nursi ve Fetullah Gülen’in son dönemde dünyaya gelen önemli şahsiyetler olduğunu, kıyamet öncesi gelecek son önemli şahsiyetin de askeriye içerisinden, Hava Kuvvetleri’nde görevli olacağını söyleyerek benim bu branşa geçmemi istedi. Hava Harp Okulu sınavlarına girdim. Sağlığı geçtim, son uçuşta elenerek Kara Harp Okulu’na geçtim” dedi.

18-05/21/screenshot_4.jpg

Erzurum’da göreve başladıktan sonra Temmuz 2015’te 9. Kolordu Komutanlığı İstihbarat Şube’ye atamasının yapıldığını ifade eden H.B.S., 2 ay kadar bu şubede çalıştıktan sonra Hava Meydan Komutanlığı’nda bulunan İnsansız Hava Aracı (İHA) taburuna kurs için gönderildiğini aktardı.

‘İHA’LARLA İLGİLİ HER BİLGİYİ İSTEDİLER’

Kurs sonrası atamasının İHA taburuna yapıldığını anlatan H.B. şu ifadeleri kullandı: “İHA taburuna geçtikten sonra ‘Cevdet’ kod adlı örgüt sorumlusu, orada bulunan İHA sayısı, özellikleri, nerede görev yaptıkları, silahlı olup olmadığını, taşıdıkları kameraların özelliklerini, uçuş menzilleri ile hangi bölgelerde keşif ve gözetleme faaliyetleri yaptıklarını sormaya başladı. Ben de bütün bilgileri verdim. Ayrıca bulunduğumuz taburun görebildiği Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Van hattının kuzey kesimi olduğunu, görülen hedefleri bizim bildirdiğimizi, ancak kararı da komuta katının verdiğini belirttim. Toplantılara 15 Temmuz’a kadar devam ettim. Dini duygularla girmiş olsam bile bu yapı içerisinde bulunduğum dönemler için pişmanım.” 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan H.B.S.’nin cezası etkin pişmanlık yasası gereği yapılan indirimle 1 yıl 6 ay 22 güne düşürüldü ve cezası ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN