HDP'li Sarıyıldız'ın vekilliği düşürülüyor | Son dakika haberleri

HDP'li Sarıyıldız'ın vekilliği düşürülüyor | Son dakika haberleri

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebini onaylayarak Meclis Genel Kurulu'na sevk etti.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındı. Karar, TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

LEYLA ZANA'NIN DA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLECEK

TBMM Başkanlık Divanı toplantısının ilk gündem maddesi, “Anayasanın 81. maddesine uygun biçimde ant içmeden aralıksız olarak Genel Kurul’un 212 birleşimine katılmaması” ile ilgili cetvel ve Zana’nın bu konuda yaptığı itiraz oldu. TBMM Başkanlık Divanı milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde bir karar verirse Zana’nın dosyası önce Karma Komisyon’a ardından Meclis Genel Kurulu’na getirilerek milletvekilliği düşürülebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN