Helikopter neden düştü?

Helikopter neden düştü?

Sancaktepe'de helikopter neden düştü? sorusu gündemde. Bu gün sabah saatlerinde İstanbul Sancaktepe'de Kara Kuvvetleri'ne ait askeri bir helikopter havalandıktan kısa bir süre sonra sokak arasında düştü. Helikopter kazasında 4 askerin şehit olduğu bir askerin ise ağır yaralandığı açıklandı. Helikopterin neden düştüğü merak edilirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazanın neden olduğuna dair bir açıklama yaptı. İşte helikopter kazası ile ilgili metak edilen ayrıntılar ve son dakika haberleri...

Sancaktepe'de helikopter neden düştüğü vatandaşlar tarafından merak edilyor ve araştırılıyor.  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazanın nedeni ile ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında "Helikopter eğitim uçuşundaydı" dedi ve kazanın nedeni ile ilgili son bilgileri paylaştı. Helikopter kazası ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

SANCAKTEPE'DE HELİKOPTER NEDEN DÜŞTÜ?

Sancaktepe'de askeri helikopterin neden düştüğü merak ediliyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Helikopter eğitim uçuşundaydı" dedi ve kazanın nedenini açıkladı. İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var" İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var"

18-11/26/stanbul-valisi-ali-yerlikaya-helikopter-kazasinin-nedeni-ile-ilgili-aciklama-yapti.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Akar, 10.30'da kalktığını belirttiği helikopterin düştüğü bölgede yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Bugün sabah saatlerinde eğitim amacıyla kalkan helikopterimizde iki subay, iki astsubayımız ve bir uzman çavuşumuz eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Maalesef 11:02’de irtibat kesilmiştir, sonrasında da bu kazanın meydana geldiği görülmüştür. İki kahraman subayımız ve astsubayımız şehit olmuşlardır. Uzman çavuşumuzun ameliyatı yapılmaktadır. Doktorlar gerekli kararı verdiler, hazırlıklarını sürdürmektedirler. Kahraman pilotlarımız ve personelimiz acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir, bunu da gördüğünüz gibi kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için büyük çaba göstermiş ve başarmışlardır."

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem kazayla ilgili şunları söyledi:

Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. 

SKORSKY SAVAŞ HELİKOPTERİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Sancaktepe'de düşen helikopterin eğitim uçuşu için kalktığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Sancaktepe'de askeri helikopter henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sikorsky UH-60 Kara Şahin, birçok görevde kullanılabiliyor. 11 tam teçhizatlı askeri veya 1.170 kg yükü taşıyabiliyor. Ayrıca halatla 4.050 kg yükü çekebilir. Kara Şahinler yangın söndürme, kurtarma ve ambulans olarak da kullanılabiliyor. Maliyeti yaklaşık 5.9 milyon Amerikan doları. Maliyet bakımından piyasadaki en pahalı helikopterlerden bir tanesi. Helikopterler temel olarak Sikorsky'nin Stratford, Connecticut'da bulunan tesislerinde üretiliyor. Ayrıca lisanslı olarak Güney Kore ve Japonya'da da üretiliyor.

ABD, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Brezilya, Bruney, Çin, Fas, Filipinler, Güney Kore, İsrail,Japonya, Kolombiya, Malezya, Meksika, Mısır, Suudi Arabistan, Tayland ve Türkiye tarafından kullanılıyor. Hizmete ilk defa ABD ordusunda 1978 yılında girdi. 

Sikorsky UH-60 Kara Şahin, birçok görevde kullanılabiliyor. 11 tam teçhizatlı askeri veya 1.170 kg yükü taşıyabiliyor. Ayrıca halatla 4.050 kg yükü çekebilir. Kara Şahinler yangın söndürme, kurtarma ve ambulans olarak da kullanılabiliyor.
Maliyeti yaklaşık 5.9 milyon Amerikan doları. Maliyet bakımından piyasadaki en pahalı helikopterlerden bir tanesi.
Helikopterler temel olarak Sikorsky'nin Stratford, Connecticut'da bulunan tesislerinde üretiliyor. Ayrıca lisanslı olarak Güney Kore ve Japonya'da da üretiliyor.

Sikorsky UH-60 Kara Şahin helikopterlerini aynı zamanda MİNİGUN diye tabir edilen silah da monte edilebiliyor. 15 Temmuz gecesi Ankara da halkımız helikopterlerden bu silahla tarandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN