Heykel bize uymaz

Heykel bize uymaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da Türkiye’nin tarihi bir seçim sürecine gireceğini söyledi. Bu süreçte yenilenmenin önemine işaret ederek “Bu yolda küsmek bize yakışmaz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Mart 2019 belediye seçimleri bizim olmazsa olmazımız. O süreçte aday olacaklar ise önlerine hedef olarak Kasım 2019 seçimlerini almalı” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz, bu bir hedeftir” dedi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda partisinin belediye başkanlarına seslenen Erdoğan’ın gündeminde 2019 seçimleri, CHP’nin ortaya attığı SİHA iddiası, teşkilatlardaki değişim rüzgarı ve Türkiye’nin değişik kentlerinde yaptırılan heykeller vardı. Erdoğan’ın konuşmasının başlıkları şöyle oldu:

* KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ: 2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz. Tıpkı hükümette olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Kendimizi rakiplerimize göre ayarlamaya kalksak, yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamayız. Bizim partimizde en vasat arkadaşımızın performansı muhalefet partilerinin yıldızlarından çok daha ileri düzeydedir, çok daha iyidir. Çıtayı o kadar düşürmeye hakkımız yok.

* ÖNEMLİ HEDEF 2019: Belediyelerdeki başarımız 2019 yılında hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde istediğimiz neticeyi alabilmemizin en başta gelen şartlarından biridir. 2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart’ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019’un Mart’ına değil, hedefi 2019’un Kasım’ına koymalıdır.

* KÜSMEK BİZE YAKIŞMAZ: Bu yolda küsmek, darılmak, hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu dönemde AK Parti’ye zarar verecek her tutum, her söz, Türkiye’ye ve milletimizin geleceğine vurulmuş bir darbe olacaktır.

* SİHA İDDİASI MAKSATLI: Ana muhalefet partisi unvanını taşıyan bir partinin milletvekilleri ve genel başkanı maalesef teröristlerle aynı safta olmak için adeta can atıyorlar. Silahlı insansız hava araçlarına yönelik iddialar, bu çarpıklığın en son örneğidir. ‘Silahlı insansız hava araçlarıyla sivillerin hedef alındığı’ gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği türden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi kesinlikle yoktur.

* CHP FETÖ VE PKK İŞBİRLİĞİ: Ana muhalefetin başındaki zat, ‘Artık kavgaysa, kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle, bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla kavgayla geçti. Bunu her fırsatta Avrupa Birliği’ne, yabancı ülkelere, kuruluşlara şikayet ederek zaten yapıyorsun. Terör örgütlerini ve onların destekçileri olan yerli, yabancı odakları yanına alarak, bu kavgayı büyütmeye çalışıyor. Kandil’den sana destekler geliyor. Memnunsun değil mi? Sözde adalet yürüyüşünde de beraber yürüdünüz zaten. Bir tarafınızda malum PKK onun desteği altında olanlar, öbür tarafınızda da FETÖ. İyi buldular
birbirlerini. 

17-09/14/mansettttttttttt.JPG

S-400 ANLAŞMASI YAPTIK ÇILGINA DÖNDÜLER

SİHA’larla ilgili söylemleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Bize yıllarca ABD, İsrail, insansız hava araçlarını vermemekte adeta kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da bunların tamiratı, tadilatı, şusu, busu bize gerçekten hendek atlattılar. Artık bu ülke kendi insansız hava araçlarını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. Şurada bir S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Çok daha basitleri var, tabii her şey her yerde konuşulmuyor. Onun için, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka çaresi yok.

RABİA’YI HÂLÂ ÖĞRENEMEYENLER VAR

Cumhurbaşkanı, her siyasi hareketin bir sembolü olduğunu belirterek AK Parti’nin sembolünün de Rabia işareti olduğunu söyledi. Parti içinde hala rabia işaretini bilmeyen ve öğrenemeyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan “Yani bir genelge ile teşkilatlara mı gönderelim? Bu sembolün bir felsefesi var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunu Kılıçdaroğlu öğrenmemiş, varsın öğrenmesin. Ama önce biz çok iyi öğreneceğiz, milletimize de anlatacağız. 

HEYKEL BİZİM DEĞERLERİMİZE AYKIRI

Erdoğan’ın son dönemlerde birçok ilde yaptırılan heykelleri için de değerlendirmelerde bulundu: “Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar, tabii bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini ne masklar yapılmasını ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler, heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler.” 

KATAR EMİRİ ANKARA'YA GELİYOR

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani, yarın Türkiye’ye geliyor. El Sani’nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği açıklandı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Sani’nin ziyareti ile ilgili şunları söyledi: “Dün Pakistan ve Katar Dışişleri Bakanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yarın Fransa ve Kuveyt Dışişleri Bakanları ülkemize gelecek. Cuma günü ise Katar Emiri ülkemizi ziyaret edecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN