HGS ceza sorgulama 2018 | HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulaması nasıl yapılır?

HGS ceza sorgulama 2018 | HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulaması nasıl yapılır?

HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulaması online olarak nasıl öğrenilir? Araç sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biri de köprü ve otoyollarda kullanılan HGS kartlarına ceza gelip gelmediği oluyor. HGS ceza sorgulamasını, geçiş ihlalini ve bakiye sorgulamasını yapmak için haberimizde paylaştığımız bilgilere bakmanız yeterli.

HGS kartında bakiye olmayan sürücüler, geçiş ihlali yapmış sayılarak ceza almaktadır. Köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan HGS kartlarına ceza gelip gelmediği ise sürücüler tarafından merak edilmektedir. Online olarak HGS ceza sorgulaması, geçiş ihlali sorgulaması ve bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. HGS cezalarınızı sorgulayarak, ödeme işlemlerini de internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. HGS işlemleri hakkındaki tüm detayları karar.com'dan görebilirsiniz. 

HGS SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

2018 HGS sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılan sayfada e-postanızı giriniz. Daha sonra şifrenizi giriniz. Resimdeki karakterleri yanda buluna kutuya yazarak Giriş Yap butonuna tıklayınız. Eğer üye değilseniz açılan sayfada altta bulunan üye olun seçeneğine tıklayınız. Burada T.C kimlik numaranızı, e-postanızı ve kendinizin oluşturacağı bir şifre belirleyin. Bu şekilde HGS sorgulama için üyeliğinizi yapabilirsiniz. HGS bakiyesinin azalması durumunda kişinin cep telefonu numarasına otomatik olarak mesaj gidecektir.

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2018 HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS geçiş ihlali sorgulaması oldukça önemlidir. Geçiş ücretinin çok daha fazlasını ödememek için sorgulama işlemini gerçekleştirmenizi öneririz. Bu yüzden anlatacağımız adımları doğru bir şekilde uygulamalısınız. Öncelikle yazımızın sonunda sizlerle paylaştığımız linke tıklayınız. Açılan sayfada sorgulamak istediğiniz aracın plakasını giriniz. Dana sonra resimde gördüğünüz karakterleri doğru bir şekilde girip “Sorgula” butonuna tıklayınız. Son olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır anlattık. Öncelikle HGS açılım olarak hızlı geçiş sistemi demektir. Peki HGS’nin amacı nedir ? HGS otoyol ve köprü geçişlerinde sürücülerin yolda zaman kayıplarını önlemek ve trafiğin de aksamasını önlemek için uygulamaya konulan bir sistemdir diyebiliriz. Aslında bu sistem oldukça faydalı bir sistemdir. Ancak bazen sürüceler bunun farkına varamayabiliyorlar ya da HGS makineleri sürücülerin HGSlerini okumuyor bu yüzden de sürücülere ceza kesiliyor. Bu borç eğer kontrol edilmezse ileri de ceza üstüne ceza gelebiliyor.

HGS borç sorgulama işlemi için öncelikle aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Daha sonra ise ilk olarak geçiş ihlali sorgula yazan yere tıklıyoruz. Açılan sayfada ise ilk olarak araç plaka no yazıyoruz. Alt tarafta görmüş olduğumuz güvenlik kodunu yazıyoruz. Son işlem olarak ise sorgula yazan butona tıklıyoruz. Böylece hızlı geçiş sistemi borç sorgulama işlemini tamamlamış oluyoruz.

HGS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR...

HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Belirtilen internet adresine üye olarak kullanıcı hesabınızla ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz. HGS geçiş ve ihlal bilgilerine ait tüm düzeltme, inceleme ve itiraz işlemleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olup, HGS geçişlerinizle ilgili bu taleplerinizi [email protected] e-posta adresine gönderebilirsiniz veya 0 850 460 60 60 KGM HGS Çağrı Merkezine iletebilirsiniz. HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına hgsmusteri.ptt.gov.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ SAYFASINA NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

Müşteri hizmetleri sayfasına üye olabilmek için HGS ürününü aldığınız TC kimlik numarası üzerinden ya da vergi numarası üzerinden satışı gerçekleştirilen HGS ürün numarası ile kayıt olabilirsiniz. HGS ürün sahibi değilseniz sisteme kayıt gerçekleştirilememektedir.

ARABAMI SATTIM HGS ÜRÜNÜMÜ NE YAPMALIYIM?

HGS Etiket tipi ürünler için HGS Etiketinizi PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni bir ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir. Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

HGS kart tipi ürünler için ürün iptal edilmeden plaka güncelleme işlemi gerçekleştirilerek, kart tipi HGS ürününü kullanmaya devam edebilirsiniz veya yeni bir plaka üzerine güncellenmeyecekse PTT merkezlerinden "Plaka Sıfırlama" işlemi yaptırarak ileride başka plakaya güncellemek üzere bekletebilir ve kartlarınızın zayi olmasını engelleyebilirsiniz. Bankadan alınan ürünler için detaylı bilgileri bankanızdan alabilirsiniz.

HGS ÜRÜNÜME OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VEREBİLİR MİYİM?

Posta çeki hesabı üzerinden ya da PTT bonus kart üzerinden otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bankadan otomatik ödeme talimatı verebilmek için ürününüzü bankadan almalısınız. Verilen bilgiler PTT'den satılan ürünler için geçerlidir, bankadan ürün aldıysanız bankanızla görüşmelisiniz.

HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM?

HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.

HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR?

Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir. Kiralık araçlar için yukardaki belgelere ek olarak sözleşmelerle birlikte PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapabilirsiniz.

HGS ÜRÜNÜMDEN YENİ ALDIĞIM HGS ÜRÜNÜME AKTARIM GERÇEKLEŞTİREBİLİR MİYİM?

PTT'den satılan ürünler için PTT işyerlerine giderek eski ürününüz içindeki bakiyenin yeni ürününüze aktarılmasını isteyebilirsiniz. Bakiyeniz 7 (yedi) gün sonra sistem tarafından hesabınıza eklenmektedir. Bankalardan aldığınız ürünler için bankanızla görüşmelisiniz.

HGS İHLALLERİ ARTIK E-DEVLET'TE

e-Devlet Kapısı üzerinden hizmete açılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama ile HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. e-Devlet Kapısı'nda artık köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş için kullanılan HGS'de ihlalli geçişlerde SMS ile bilgilendirme yapılacak. Hizmetten yararlanmak isteyenler e-Devlet Kapısı şifresi edinmeleri gerekmektedir. e-Devlet Kapısı'nda cep telefonu numaralarının ve e-posta adreslerinin tanımlaması gerekmektedir.

HGS NEDİR?

HGS uzun adıyla Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otoyollardaki yoğun trafik akışını düzeltmek için oluşturulmuş olan bir sistemdir. KGS kartları artık HGS ile değiştirilecektir. HGS etiketini PTT şubelerine giderek ya da kara yolları giriş çıkışlarında bulunan PTT şubelerinden 5 TL ücret karşılığında değiştirebilirsiniz. Getirilmiş olan bu yeni sistem ile HGS etiketi benzin istasyonlarında ve ya marketlerde yüklenebilecektir. HGS sorgulama işlemini de internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Şimdi sizlere HGS sorgulama işleminin nasıl yapıldığını anlatalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN