Hilal göründü

Hilal göründü

Mehmetçik ve ÖSO, Zeytin Dalı ile Fırat Kalkanı bölgelerini birleştirdi. Stratejik Dayr Savvan köyünün YPG’den temizlenmesinden sonra Kilis’in karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla teması tamamen kesildi. Oluşan hilalle Azez ile Şeyh Horoz arasında bulunan yol da açılmış oldu.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

TSK ve ÖSO’nun Zeytin Dalı Harekatı’nda ‘kelepçe’ kapanıyor. KARAR, operasyonun ilk günlerinde stratejinin kelepçe taktiği olduğunu manşetine taşımıştı. Afrin’e girilen 7 noktadan köprüler birleştirilecek, ilk etapta 20 kilometre derinliğe inilerek sınır güvenliği sağlanacak, aynı zamanda da Afrin’e doğru kelepçe kapatılacaktı. Harekatın 32’nci gününde Afrin’in kuzeyi yani Bülbül bölgesindeki ilk köprü tamamlandı. Dün sabah saatlerinden itibaren Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Hayyam, Surain, Çarkanlı köyleri, Şeran beldesine bağlı Zeytinak, Arpaviran, Dayr Savvan köyleri ile Cemilliye köy altı yerleşimi terörden kurtarıldı. Ayrıca Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Mervane ve Heygece köyleri ile Kalki köy altı yerleşimi ele geçirildi. Son olarak ele geçirilen 9 köyle Azez ile Bülbül arası birleşmiş oldu. Afrin haritasında ilk kez hilal belirmeye başladı. KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, terör örgütü YPG/PYD/PKK’nın ile IŞİD’in ileri hatları boşaltması ile TSK ve ÖSO kara birliklerinin hızlı ilerlediği ancak operasyonun tamamlanması için 6 aylık bir süre öngörüldüğünü bildirdi. Bölgenin çok değişkenli olması nedeniyle gelişmelere göre planların da güncellendiğini belirten kaynaklar, kuşatmaların örgütün direncini kırdığını, operasyon ilerledikçe kayıplarının artması ve kaynaklarının tükenmesiyle panik yaşandığını bildirdi.

Terör örgütünün lojistik destek sağladığı hatların vurulduğu, tren ve kara yolları, mühimmat deposu, sığınak ve barınakların bombalandığını belirten kaynaklar, bu durumun harekatın hedefine ulaşması öngörülen süreyi de kısalttığını bildirdi.Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı bölgesinin birleştirilmesiyle Kilis’in Suriye sınırı da tamemen terörden temizlenmiş oldu.  Raco bölgesine giden ÖSO güçlerinin yolun açılmasıyla birlikte artık Türkiye’den değil bu yolu kullanarak bölgeye sevk edileceği bildirildi.

18-02/21/silrop-1519171600.jpg

84 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

32’nci günü geride bırakan Zeytin Dalı Harekatı’nda şimdiye kadar TSK ve ÖSO unsurları bin 715 teröristi etkisiz hale getirdi. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 57’si  köy, 5’i köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait  üs olmak üzere 84 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

‘YPG’Yİ KİM KORURSA BİZİM İÇİN YPG’DİR’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de Esad rejimi ve destekçisi güçlerin Afrin’e gireceği haberlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu “Şu anda Afrin’e rejim güçleri henüz girmedi. Girip girmeyeceği de belli değil. Çelişkili açıklamalar var. Dün değişik kaynaklardan, hatta çok ciddi basın organlarından da buna benzer haberler geldi fakat daha sonra rejim bunu yalanladı ‘Doğru değil’ diye. Diğer taraftan, girilmediği de zaten açık, ortada” dedi. YPG ile rejim arasında Afrin’le ilgili görüşmelerin olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Eğer bu terör örgütüyle mücadele edip bunları yok ederse, temizlerse o zaman başka ama rejim bu terör örgütüne, destek için, onları korumak için oraya gelirse işte o zaman biz YPG ve onu destekleyen kim varsa onlara karşı müdahale ederiz. YPG’ye karşı kim mücadele ederse tamam ama YPG’yi kim korumaya kalkarsa bizim için eşittir YPG.” Bakan Çavuşoğlu, Esad rejiminin Şebbiha milislerini Afrin’e kaydırdığı yönündeki haberlere ilişkin de “Tam olarak böyle bir bilgi yok. Ama kim olursa olsun ABD de gelse bu geçerli, İran da gelse geçerli. Bize saldıran bir terör örgütünü korumak için kim gelirse gelsin söylediklerimiz geçerlidir” değerlendirmesinde bulundu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN