Holiganlara ‘örgüt’ gözaltısı

Holiganlara ‘örgüt’ gözaltısı

Antalya’daki Eskişehirspor ile Göztepe arasındaki yükselme maçında holiganlar sahayı birbirine kattı, terör estirenleri tespit eden polis 6 ilde baskın düzenledi. 59 kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilere ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’tan işlem yapılacak.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Haziran’da Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan TFF 1. Lig play-off final maçında çıkan olaylara ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ilk ayağı tamamlandı.

Soruşturmada olayları, taraftarlar arasında bulunan marjinal grupların gerçekleştirdiği, kamu düzenini bozmaya yönelik olduğu, toplumda infial uyandırma güdüsü içerisinde maytap, meşale ve sis bombası kullanıldığı tespit edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, başsavcılığın koordinesinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde 7 terabaytlık stat güvenlik kamera görüntülerinin bir kısmını inceledi.

Suçları organize şekilde örgütlü yaptıkları değerlendirilen ve her iki takım taraftarları içerisinde bulunan marjinal şüphelinin 46, kamu malına zarar verenlerin ise 26 kişi olduğu belirlendi. Toplanan delillerin ardından İzmir, Eskişehir, İstanbul, Mardin, Ankara ve Aydın’da dün eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 72 şüpheliden 59’u yakalandı.

Şüpheliler hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurmak’, ‘kamu malına zarar vermek’ suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. İkinci dalganın da yapılacağının kaydedildiği operasyonda 6 çocuğun da gözaltına alındığı bildirildi.

227 KİŞİYE DE GÖREVİ İHMAL SORUŞTURMASI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sadece terör estirenler değil biletsiz maça girenler ve saha güvenliği sağlamakta ihmali olan personel hakkında da işlem yapıldığı duyuruldu. Stadyuma biletsiz şekilde turnikelerden çift giriş yaparak giren bin 896 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı, olaylarda ihmali bulunan emniyet ve özel güvenlik görevlisi 227 kişi hakkında da idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN