İBB taşeron kadro sonuçları | 2018 İSMEK taşeron listesi

İBB taşeron kadro sonuçları | 2018 İSMEK taşeron listesi

İBB taşeron kadro sonuçlarını yaklaşık 25 bin taşeron işçi bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 25 bin işçi 22 Mart'ta taşeron kadroya girmek için sınava girdi. İBB taşeron sonuçları 27 Mart'ta kesin liste olarak açıklanacak. Taşeron çalışan 24 bin 109 taşeron işçi, kadrolu olmak için başvuru yaptı. Sınavlar dün biti. İBB taşeron sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak. Taşeron kadro sonuçları ve İSMEK taşeron listesi hakkındaki tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

İBB taşeron kadro sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu 22 Mart'ta yapılan taşeron kadro sınavından sonra sorulmaya başlandı. 2018 İSMEK taşeron listeside ayrıca merak ediliyor. Taşeron kadro için Türkiye'de en çok başvuru İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne oldu. İBB taşeron sınavı itirazları ise 23 Mart ve 26 Mart tarihleri arasında yapılabilecek. İBB Taşeron kadro sonuçlarının 27 Mart'tan itibaren açıklanması bekleniyor. İSMEK taşeron listesi de Google gibi arama motorlarında aranıyor. 2018 İSMEK taşeron işçileri  kadroya ne zaman geçecek merak ediliyor. Taşeron Kadro sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. İSMEK ve İBB taşeron kadro ile ilgili son dakşika gelişmeleriniz habeimizde bulabilirsiniz.

İBB TAŞERON KADRO SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

22 Mart 2018 perşembe günü İBB taşeron kadro sınavlarının sonuncusu yapıldı. İBB taşeron kadro sonuçları için 23 Mart ve 26 Mart tarihleri arasında itieraz yapılabilecek. Kadroya geçen taşeron işçilerin listesi (İBB taşeron kadro) listesi yavaş yavaş belli olmaya başladı. İSMEK taşeron listesi ise henüz belli olmadı. İSMEK taşeron açıklaması gelir gelmez haberimizde olacak. İBB taşeron kadros için 12 Ocak tarihine kadar binlerce taşeron işçi kadro için başvuru yaptı. Taşeron işçileri 22 Mart tarihine kadar sınava girdi. İBB taşeron kadro sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron firmalar aracılığıyla 15 bin 609'u İBB'de, 8 bin 500'ü İBB'nin şirketlerinde görev yapan 24 bin 109 kişi, kadro için müracaatta bulundu. BB taşeron sonuçlarını ve tüm gelişmeler haberimizde. 

İBB TAŞERON KADRO İÇİN 24 BİN 109 İŞÇİ BAŞVURDU

İBB taşeron kadro için taşeron firmalar aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan 24 bin 109 işçi, kadro için başvurdu. İBB'den alınan bilgiye göre, 2-10 Ocak tarihleri arasında 24 bin 109 kişi, istenen evraklarını hazırlayarak kadroya alınmak amacıyla İBB'ye müracaatta bulundu. Başvuruda bulunanların 15 bin 609'u İBB'de, 8 bin 500'ü İBB'nin şirketlerinde görev yapıyordu. Emekli olup da taşeron firmada çalışan veya emeklilik yaşı gelmiş olanların ise başvuruları alınmadı. 2-11 Ocak tarihlerinde kamuda çalışan taşeron işçiler, görev yaptıkları kamu idaresine gerekli başvuruları yaptılar. Ve sonrasında İBB taşeron kadro için ayrı ayrı sınavlara girdiler. Taşeron kadro sonuçları  27 Mart ile 31 Mart arasında açıklanacak. İBB taşeron sonuçlarından sonra işçiler 2 Nisan itibarı ile kadroya girecekler. 

Kadroya geçen taşeron işçilerin listesi 2018 belli olmaya başladı.  İBB taşeron sonuçları haberimizde. İBB'den alınan bilgiye göre, emekli olup taşeron firmada çalışan ya da emeklilik yaşı gelmiş olanların başvuruları kabul edilmedi. Belirtilen süre içerisinde başvuru işlemini tamamlayan işçilerin, 15 bin 609'u İBB'de, 8 bin 500'ü İBB'nin şirketlerinde çalışıyor. Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak. İBB taşeron kadro ile ilgili son dakika gelişmelrini haberimizden takip edebilirsiniz. 

18-03/23/taseron-1521791531.jpg

İBB TAŞERON'DA 2 NİSAN İTİBARIYLA KADRODALAR

Kesin listede ismi yer alan kişiler, kadroya geçirilmek için kamu kurumuna bazı belgeleri sunacak. Daha önce çalıştıkları kamu kurumuna karşı açtıkları davalardan feragat ettiklerine dair mahkeme şerhi bulunan belgeyi çalıştıkları kamu kurumuna sunacaklar. Bütün bu işlemlerin 2 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sonlanması hedefleniyor. Böylece nisan ayı itibarıyla taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlanacak.

TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI

İBB Taşeron kadroya geçiş sınavı 03.03.2018 - 22.03.2018 tarihleri arasında yapılacak. Sınavı kazananların kesin isim listesi 27.03.2018 tarihinde ilan edilecek. Sınavı kazananlar kurum tarafından 02.04.2018 tarihinde topluca kadroya geçirilecekler. Kadroya geçenlerin maaşları aynı olacak ve kazanılmış özlük hakları devam edecek.

İBB TAŞERON KADRO SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONTRA NE OLACAK?

Kadro başvurularını gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında askıya çıkacak. Sınav ise 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Ardından 23 Mart-26 Mart tarihleri arasında sınava girenlerin itirazları alınacak. İBB taşeron sonuçları 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında, yapılan itirazlar incelenerek kesin sonuçlar açıklanacak. Sınavda başarılı bulunan, güvenlik soruşturması tamamlanan ve kadroya alınacağı kesinleşen adayların, 2 Nisan'da işbaşı yapması öngörülüyor.

KADRO ALINMA TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

İBB taşeron kadro sonuçları resmi internet sitesinde yayınlanacak. Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

 

İBB TAŞERON KADRO SÜREÇİ NASIL İŞLİYOR?

İBB taşeron kadros sonuçları açıklandıktan sonra taşeron kadroya geçiş nasıl olacak? 2-11 Ocak tarihlerinde kamuda çalışan taşeron işçiler, görev yaptıkları kamu idaresine gerekli başvuruları yaptılar. Bu başvurular için kamu idarelerinde tespit komisyonu kuruldu. Komisyonlar başvuruları incelemeye başladı. Kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları, başvuruları inceleyecek ve başvuru yapanlarla ilgili durumu ilan edecek. Bu tespit için gerekli incelemeler, başvuru yapan kişinin kapsamda olup olmadığı ve gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadığı üzerinden yapılacak. Komisyon öncelikle başvuru formunun eksiksiz doldurup doldurmadığını kontrol edecek.

KAPSAMLI KONTROL

İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak. Bu sorgulama tespit komisyonu tarafından EKAP sistemine girilerek yapılacak. Kişinin kapsamda olduğu kesinleştiğinde, 4 Aralık 2017’de çalışıyor olup olmadığı SGK kayıtlarından kontrol edilecek. Bu husus da teyit edildiğinde değerlendirme tamamlanacak. Bu sürenin 40 günü geçmemesi ve 2 Nisan’da kadro geçişlerinin tamamlanması hedefleniyor. 2 nisan itibarı ile İBB taşeron sonuçları ve kadroya geçişler yapılmış olacak. 

İTİRAZ HAKKI DA VAR

Değerlendirmelere itiraz hakkı bulunuyor. Kişiler başvuru sonrası üç gün içinde komisyona itiraz etmek durumundalar. Aksi takdirde komisyonun tespitine itiraz imkanı ortadan kalkacak. İtiraz komisyon tarafından değerlendirilecek ve kişiye yazılı olarak bildirilecek.

 

TAŞERONA 52 GÜNLÜK EK İKRAMİYE

Sarıeroğlu, “Çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve yıllık izinler olduğu gibi korunacak. Maaş konusunda mevcut maaşları ile birlikte geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ikramiye de eklenmiş olacak. Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı olmayacak. Çalışmamız tamamlandı. Başbakan'ımız yurtdışından geldikten sonra son bir değerlendirme yapacağız” cümlelerine yer vermişti. Mevcut ücretleriyle çalışmaya devam edecek işçilerin kadroya geçtikten sonra tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler, sahip olacakları 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde, yaklaşık iki aylık ücretleri kadar fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine, sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artış yapılacak.

KADROYA GEÇEMEYEN TAŞERON İŞÇİLER NE YAPACAK?

Kadroda ismi bulmayan taşeron işçiler 3 gün içerisinde listeye itiraz edecek. Dilekçe yazan taşeron işçiler daha sonra sonuçları bekleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN