İftar sofralarına oturun

İftar sofralarına oturun

Genel Başkanlık koltuğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devreden Başbakan, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi. Yeni sistemde seçim kazanmanın zorlaştığına dikkat çeken Yıldırım, milletvekillerinden Ramazan ayında vatandaşın sofrasına oturmalarını istedi.

EROL METİN

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin kapalı grup toplantısında AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi. Partisinin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde AK Parti Genel Başkanlığı görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devreden Başbakan Yıldırım, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevinden de ayrılmıştı. AK Parti grubu, dün grup başkanlığı seçimi için toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Yıldırım’ın grup başkanı seçilmesi için beş grup başkanvekili tarafından öneri sunuldu. Önerinin oylanmasının ardından Başbakan Yıldırım, 300 vekilin oyuyla yeniden AK Parti’nin Grup Başkanı seçildi. Mazeret bildiren 16 milletvekilinin oylamaya katılmadığı belirtildi.

Oylama sonrası milletvekillerine bir teşekkür konuşması yapan Başbakan Yıldırım’ın, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi’nde seçim kazanmanın zorlaştığına dikkat çektiği öğrenildi. Milletvekillerini 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda uyaran Yıldırım “Artık işimiz daha da zorlaştı. Kazanmak için çok çalışmalıyız. Bundan sonra yüzde 50 artı 1 oya ihtiyaç duyulacak” dediği bildirildi. Yıldırım’ın milletvekillerinden Ramazan ayında seçim bölgelerine dağılarak vatandaşlarla iftar açmalarını istediği kaydedildi. Başbakan Yıldırım’ın yeniden AK Parti Grup Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak “İkinci kez güvenoyu aldım” dediği de kulislere yansıdı. Milletvekillerinden seçmenle daha yakın olmalarını talep eden Yıldırım’ın “Disiplinli bir şekilde çalışmaya devam edin” mesajı verdiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN