İhanetin 6 numaralı imamı itirafçı oldu: Yakalanınca devletin büyüklüğünü anladım

İhanetin 6 numaralı imamı itirafçı oldu: Yakalanınca devletin büyüklüğünü anladım

Avcılar’da yakalanan FETÖ yöneticisi Birol Kurubaş’ın, Adil Öksüz’ün de aralarında bulunduğu örgütün önde gelen 6 imamından biri olduğu ortaya çıktı. ‘Sami’ kod adlı Birol’un itirafçı olarak verdiği ifadesinde bir çok paralel kriptonun ismini deşifre ettiği öğrenildi.

HİLAL ÖZTÜRK

15 Temmuz darbe girişimini örgütleyen, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş gibi üst seviyedeki imamlardan biri olduğu belirlenen Birol Kurubaş 4 Kasım’da Avcılar’da gaybubet evine düzenlenen operasyondan kaçmaya çalışırken yakalandı. ‘Sami’ kod adlı TSK imamının, emniyette verdiği ifadeye KARAR ulaştı.

FETÖ’nün darbe girişimini organize eden üst seviye imamları arasında 6. sırada olduğu anlaşılan Kurubaş, 7 sayfalık ifadesinde Batmaz ve Biniş’ten farklı olarak FETÖ’yü hain ve terör örgütü ilan etti, devletin büyüklüğünü yakalanınca anladığını söyledi. Kurubaş, örgütün İzmir’de sözleşmeli subay okulu ve Malatya’da Hava Kuvvetleri sorumluluğunu yaptığını itiraf etti. Darbe planlarının yapıldığı Ankara Çayyolu’ndaki villada parmak izleri tespit edilen Kurubaş, Ankara’ya bir iş için geldiğini ve Levent Çakmaktepe’yi arayarak kendisini misafir etmesini istediğini anlattı.

Çakmaktepe’nin kendisini o villaya götürdüğünü ve bir gece kaldığını söyleyen Kurubaş, “Kahvaltıda sadece rutin olarak, iki arkadaş olarak sohbet ettik” ddiyerek parmak izlerinin Kasım 2015’e ait olduğunu ileri sürdü. Örgütün uzun süredir içinde olduğunu söyleyen Kurubaş İzmir Yamanlar Koleji’nde coğrafya öğretmeni olarak görev yaptıği dönemde sözleşmeli subay okulunun sorumluluğunu yaptığını söyledi. “15 Temmuz darbe girişiminden 15-20 gün sonra da bu yapıyla tüm irtibatımı kestim” savunması yaptı.

Örgütün imamlarını tek tek anlatan ve fotoğraflarından teşhis eden Kurubaş, şunları söyledi: “İzmir’de örgüt imamıyken Gürdal Türkekurban isimli bir imamın kendisine bağlı çalıştığını söyeyen Kurubaş “Ben sözleşmeli subayların kim olduklarını bilmem. Bu konularla ‘Naci’ kod adlı Gürdal Türkekurban’a bağlı sivil abiler ilgilenmekteydi. Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığının sorumlusu Akpınar’dı diye hatırlıyorum.

Levent Çakmaktepe İzmir’de Körfez dershanesinde tarih öğretmeniydi. Çakmaktepe’yle ‘Osman’ kod isimli Akpınar vesilesiyle tanıştım. 2015 yılı içerisinde de Ankara’da Hava Kuvvetlerine nereden sorumlu olduğunu bilmiyorum ama, sorumlu olarak geldiğini biliyorum” dedi. Yine örgüt imamları Cemil Koca ile tanışmışlığı olmadığını, Barbaros Kocakurt’un ise İzmir Yamanlar Koleji’nin kurucu müdürü olduğunu söyleyen Kurubaş “Okulun direkt hatları bu şahsın üzerineydi. Örgütün dağıttığı telefon hatları da Barbaros Kocakurt adına kayıtlı” dedi.

DARBEYLE İLGİM OLSA ABD’YE KAÇARDIM

Örgüt içindeki faaliyet alanı TSK yapılanması olduğu için 15 Temmuz sonrası kendisi ve ailesinin başına kötülük gelmesinden korktuğundan saklandığını anlatan Kurubaş bu süreçte kayınpederinin evinde kaldığını ileri sürdü. Darbeyle bağlantılı olanların yurt dışına kaçtığını söyleyen Kurubaş, 10 yıllık ABD vizesi olmasına rağmen buna gerek duymadığını belirtti ve şöyle devam etti: “Ancak gözaltına alındıktan sonra korkularımın yersiz olduğunu gördüm. Burada devletin ne kadar büyük olduğun net olarak anladım. Bir grup ülke aleyhine çalışan insan topluluğundan fayda gelmeyeceğini, ailem başta olmak üzere çevremdeki tüm insanlara anlatarak artık bu yapının terör örgütü olduğunu söyleyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN