İhlas suresi nasıl okunur? İşte arife günü 1000 ihlas okumanın fazileti

İhlas suresi nasıl okunur? İşte arife günü 1000 ihlas okumanın fazileti

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Kurban Bayramı arife gününü ibadet ederek geçirmenin büyük sevabı bulunuyor. Özellikle arife günü 1000 İhlas Suresi okumanın faziletleri oldukça fazla. "Kulhuvallahu Ehad..." diye başlayan duayı okumanın günahları affedilmesinde önemi bulunuyor. İşte, İhlas Suresi'nin Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...

Arife günü yapılacak ibadetler arasında 1000 İhlas Suresi okumak geliyor. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in hadis-i şerifinde bayram arife gününde İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Arife günü Besmele ile bin İhlas okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur. (Ebu-ş şeyh)" ifade ediliyor.

ARİFE GÜNÜ İHLAS SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ VE FAYDALARI NELER?

Namazlarda ve günlük ibadetlerde sıklıkla okunan İhlas Suresi, Müslümanların Allah tasavvurlarının gelişmesini sağlar.

Hiçbir şeye muhtaç olmayan Allah övgü ve şükürlerin tek sahibidir. O "Ol" dediğinde her şey olur. İnsanları 'sadece' kendisine ibadet etsinler diye yaratmıştır. Burada 'sadece' vurgusu son derece önemlidir.

Birçok ayette de yazdığı gibi Allah "Onlardan korkmayın, benden korkun", "Başka ilah bellemeyin, yalnızca bana ibadet" buyurmuştur.

Allah'ın emirlerini yerine getiren müminler, dünyanın geçici süsüne tamah etmez ve Hakk'a yönelir. Kuran'ın da bildirdiği gibi, dünya sadece bir eğlence, bir oyalanma yeridir. Bu nedenle hamdın ve şükrün tek sahibi yüce Allah'tır.

İHLAS SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

İHLAS SURESİ ANLAMI (DİYANET MEALİ)

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN