İl İl açığa alınan polislerin isim listesi | Emniyet'te 9 bin 103 polis açığa alındı | 26.04.2017

İl İl açığa alınan polislerin isim listesi | Emniyet'te 9 bin 103 polis açığa alındı | 26.04.2017

Açığa alınan polislerin isim listesi haberimizde. Hangi şehirden kaç polis açığa alındı? EGM'de 9 bin 103 polis FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alındı. 155 emniyet müdür, 60 emniyet amiri açığa alınanlar arasında. İstanbul'dan 2 bin 500 polisin açığa alındığı listede il il açığa alınan polislerin isimleri de haberimizde.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 9 bin 103 polis FETÖ bağlantıları nedeniyle açığa alındı. 26 Nisan 2017 Çarşamba yayınlanan kararname ile açığa alınan polislerin il il isim listesi Karar.com'da. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kararıyla açığa alınan 9 bin 103 polisin isimleri belli oldu. Açığa alınanlardan 115'i emniyet müdürü. Listede 60 emniyet amiri de bulunuyor. Açığa alınan memurlar, FETÖ bağlantısı bulunamazsa yeniden görevlerine iade edilecek. Polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. İşte il il açığa alınan polislerin tam listesi.

EGM'DE 9 BİN 103 POLİS AÇIĞA ALINDI | İL İL İSİM LİSTESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesine dayanarak FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunu görevden uzaklaştırdı.

17-04/27/son-acik-1-031-1493252531-1493283647.jpg

115 EMNİYET MÜDÜRÜ, 60 AMİR...

Polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. Açığa alınan polislerden 5'i 1. sınıf olmak üzere 115'i emniyet müdürü. 60'ı ise emniyet amiri. Listede 24 de başkomiser var. Polis memurlarının özellikle istihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli olması ise dikkat çekti. 

17-04/27/iii-1493283746.jpg

SORUŞTURMAYA GÖRE İHRAÇ YA DA İADE

OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı KHK hükümlerince ihraç edilen polisler hakkında soruşturma yapılacak. 

Açığa alınan polisler FETÖ ile bağlantısı tespit edilemezse yeniden görevlerine dönecek. Örgütle bağlantıları bulunanlar ise ihraç edilecek ve haklarında dava açılacak. 

40 BİN POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI YA DA İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan KHK'lar ile ihraç edilen ya da açığa alınan memurlar arasında çok sayıda polis de bulunuyordu. İhraç edilen ya da açığa alınan polis sayısı 40 bini aştı. 5 Ekim 2016'da 12 bin 801 polis açığa alınmıştı.  

Son görevden uzaklaştırma kararının, MİT'in, FETÖ'nün sanal ini Bylock programındaki şifreli yazışmaları deşifre ederek ulaştığı mahrem imamlara yönelik operasyonla aynı gün olması ise dikkat çekti. Binlerce kişi için verilen gözaltı kararı ile başlayan operasyonda örgütün üst düzey isimlerine ulaşıldığı belirtiliyor. 

EN KRİTİKBİRİMDE FETÖ TEMİZLİĞİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alınan 9 bin 103 polis arasında, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli 2'si emniyet müdürü 19 polis var.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye genelinde 81 ilde yapılan operasyonun ardından dün akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesi ile 9 bin 103 polis memurunun açığa alındığı açıklanmıştı.Açığa alınmaların en dikkat çekici yönü ise Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı'ndan açığa alınan polislerin sayısının çokluğu oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞINDA 19 POLİS...

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda 2'si emniyet müdürü 9 rütbeli personel açığa alındı. Rütbeli personelin dışında 10 polis memurunun da açığa alınması ile Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda açığa alınan polis sayısı 19 oldu.

CUMHURBAŞKANI VE AİLESİNİ KORUMAKLA SORUMLULAR

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin uyakın korumaları ve güvenliklerini sağlamaktan sorumlu. Bu birimde görev yapan personel, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, konutu ya da Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin çevresinin güvenliğini sağlamakla görevli. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi personeli, Cumhurbaşkanının makam ve çalışma odalarının içi ve bitişik çevresinde de 24 saat boyunca güvenlik hizmeti vermekten sorumlu.

TBMM'DE 36 POLİS

Bir diğer dikkat çekici nokta ise, yine kritik birimlerden TBMM Koruma Daire Başkanlığı'ndan ise 2'si rütbeli toplam 36 polisin açığa alınması oldu.

Açığa alınan polislerin isim listesi haberimizde. Hangi şehirden kaç polis açığa alındı? EGM'de 9 bin 103 polis FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alındı. 155 emniyet müdür, 60 emniyet amiri açığa alınanlar arasında. İstanbul'dan 2 bin 500 polisin açığa alındığı listede il il açığa alınan polislerin isimleri de haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN