İleri teknoloji silahları bırakıp kaçıyorlar

İleri teknoloji silahları bırakıp kaçıyorlar

YPG’li teröristlerin, TSK ve ÖSO tarafından yürütlen Afrin operasyonunda ABD ve Rus yapımı çok sayıda gelişmiş silahı arkalarında bırakıp kaçtıkları tespit edildi. Ağır kayıplar veren teröristlerin bazı silahları da kullanamadıkları belirtildi.

TSK’nın ÖSO ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda 25’inci güne girilirken, dün de Afrin’in batısındaki Muhammediye köyü teröristlerden temizlendi. Bugüne kadar toplam 51 yerleşim yeri terör örgütü YPG’den alındı. TSK ve ÖSO güçlerinin ilerlediği bölgelerden de yeni detaylar ortaya çıktı. KARAR’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, teröristlerin son günlerde bazı gelişmiş silahları arkalarında bırakıp kaçtığı belirtildi. ABD ve Rusya menşeili ileri teknoloji silahların bazılarının teröristler tarafından kullanılamadığı da tespit edildi. Teröristlerin bıraktığı silahlar arasında kızıl ötesi lazer işaretleyiciler ve en son teknolojik özelliklere sahip anti tank füzeleri olduğu kaydedildi. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in merkezine yapılacak operasyona Güneydoğu’daki hendek ve barikat operasyonlarında tecrübe kazanmış korucuların da katılma ihtimalinn bulunduğu öğrenildi. Güneydoğu’daki illerde görev yapan çok sayıda güvenlik korucusu harekat başladıktan sonra askerlik şubelerine başvurmaya başladı. Başvurularda güvenlik korucularının gönüllü katılım formu imzaladığı kaydedildi.

‘TÜNELLERDE YAKALANDIK ÖLMEKTENSE TESLİM OLDUK’

Kastel Cindo köyündeki tünellerde yakalanan iki PKK’lı terörist, örgüte dair itiraflarda bulundu. Teröristlerden Mazlum Raco (26) 11 ay önce sözde ‘zorunlu askerlik’ uygulaması kapsamında Cinderes’te örgüte dahil edildiğini söyledi. Raco “İlk başta 6 ay kalacağım söylenmişti. Sonradan Türkiye’nin operasyon yapabileceği bu yüzden bu sürenin 12 aya çıkarıldığını öğrendik” dedi. Örgüte alındıktan sonra Babatlı’da silahlı eğitimi gördüğünü anlatan Raco, Zeytin Dalı Harekâtı başlayıncaya kadar köylerdeki evlerde kaldıklarını, operasyonla birlikte tünellere geçtiklerini ifade etti. Tünellerde her türlü erzak ve silahın önceden hazırlandığını anlatan Raco “Türkiye vurmaya başladığında 38 kişi bir tüneldeydik. Bazıları kaçarken vuruldu. Biz ölmektense teslim olduk” diye konuştu. Örgüte 17 yaşında katılan Muhammed Mennan (18) ise 8 aydır PKK saflarında olduğunu dile getirdi. Mennan “Tünellerde bir gece baskına uğradık yakalandık. Diğerleri askerin bilmediği tünellerden kaçarak kurtuldu” ifadelerini kullandı. Örgütün kendilerine ilk başlarda 5 bin Suri (42 TL) operasyon başladıktan sonra 25 bin Suri (210 TL) maaş verdiğini kaydeden Mennan “İçinde bulunduğum durumdan dolayı çok pişmanım. Şimdi anlıyorum ki bizi öldürülmek üzere ön saflara yerleştirmişler” dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN