İmamoğlu 'Geçinebilecek kadar kazanılmıyor' diyerek açıkladı: İşte İstanbul'da yaşamanın maliyeti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşam maliyeti için net rakam verdi. Bu rakamın geldiği korkun durumu açıklayan İmamoğlu, hayat pahalılığının bir yılda yüzde 112 arttığını belirterek 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetinin 27 bin 596 lira olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi Sosyal Yardım Lansmanı'nın gerçekleştiği Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yaşam maliyeti ile ilgili konuşan İmamoğlu, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin geçim maliyetini açıkladı. Bir yıllık yüzdeye dikkat çeken İmamoğlu, "İstanbul'da 2021 Aralık ayından, 2022 Aralık ayına kadar olan süreçte, hayat pahalılığı yüzde 112'yi aşan bir oranda arttı" dedi.

'İSTANBUL'DA YAŞAM MALİYETİ 27 BİN 596 TL'

2022 yılında İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 27 bin 596 TL'ye çıktığını dile getiren İmamoğlu, "Dört kişilik bir ailede, dört kişi de en az asgari ücretle çalışmalı ki, bunun üzerine çıksın. İstanbulluların yüzde 61, 'son üç ay içerisinde geçinebilecek kadar para kazanmadığını' söylüyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN