İmralı sakinleri yerinde mi?

İmralı sakinleri yerinde mi?

15 Temmuz’da PKK elebaşı Öcalan’ın bulunduğu İmralı yakınında uçan iki helikopter, kayıtlara girdi. Helikopterlerin durumunun bölgeyi izleyen radara sehven “İmralı’dan kalkış yaptılar” şeklinde girmesiyle adaya telefon açıldı.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Türk hava sahasında dakika dakika neler yaşandığını aktaran Hava Kuvvetleri’nin ‘Harekat Özel Defteri’ (HÖD) kayıtlarından İmralı Adası ile ilgili çarpıcı bir detay da çıktı. Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevi yakınında 15 Temmuz gecesi uçan iki helikopterin radarda görüldükten sonra yaşanan trafiği anlatan kayıtlarda, İmralı Adası ile nasıl iletişime geçildiği de anlatıldı.

HÖD kayıtlarında 15 Temmuz’da saat 22.53’te GM001 ve GM002 iz numaraları ile takip edilen iki helikopterin kalkışının İmralı’dan olduğu şüphesi oluştu. Bu şüphenin ardından harekete geçildi. İlgili birimlere bu durum “İmralı sakinleri yerinde mi?” koduyla soruldu. Alınan cevapta da İmralı sakinlerinin yerde olduğu ve iki helikopterin İmralı’dan kalkış yaptığı ifadesinin sehven yazıldığı bildirildi. HÖD kayıtlarına göre, darbecilerin kullandığı bomba yüklü uçaklara karşı verilen mücadele esnasında, 1’inci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi saat 23.16’da Kütahya radarına “İmralı’ya inen trafik var mı?” sorusunu sordu. Bir dakika sonra ise Kütahya radarı herhangi bir kalkış ve iniş olmadığı bilgisini aktardı. Sabaha karşı saat 04.37’de ise İmralı Harekat Merkezi ile yapılan görüşmede “İmralı sakinlerinin yerde” olduğu tekrar teyit edildi.

Kayıtlara göre, 20 Temmuz’daki heyet değerlendirmesinde “iki helikopterin İmralı civarında tespit edilmesi nedeniyle kalkışın oradan yapılmış olabileceği düşüncesi ile bu ifadenin sehven yazıldığı” belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bölgedeki hava araçlarının hareketliliği nedeniyle Öcalan’ın darbeciler tarafından alıkonulacağı ya da kaçırılaracığı yönünde iddialar gündeme gelmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN