İnce: ABD'nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez

İnce: ABD'nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararıyla ilgili, "ABD'nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistin ve İsrail'in değil. Kudüs, Müslümanlar için mübarek yerlerden biridir" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Konya'nın Ereğli ilçesinde Yunus Emre Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka seslendi. İnce, konuşmasının başında, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın karşı çıkmasına rağmen ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını bugün uygulamaya koymasına değindi.

'KUDÜS MÜSLÜMANLAR İÇİN MÜBAREK BİR YER'

İnce, şunları söyledi: ''ABD'nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistin ve İsrail'in değil. Kudüs, Müslümanlar için mübarek yerlerden biridir. Kosova'daki Müslümanı ‘da ilgilendirir, Ereğli'deki, Yalova'daki, Kırcaali'deki ilgilendirir. Gönlünde yeri vardır Müslümanların. Yapılan iş yanlıştır. 1980'de Birleşmiş Milletler‘in kutsal Kudüs şehrinin statüsü ve karakterini değiştirme diye kararını bir kez daha hatırlatıyorum. Daha geçtiğimiz günlerde 128 devlet ABD'nin bu kararını kabul etmemişti. Hayır demişti. Bu tür ortamlarda yeni çatışma ortamlarının olması kaçınılmazdır. Bölgede yeni çatışmaları doğurabilir.''

 

KONYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN