İnternetten Üniversite kayıt işlemleri sayfası açıldı! 2017 üniversite e-devlet kaydı yapma

İnternetten Üniversite kayıt işlemleri sayfası açıldı! 2017 üniversite e-devlet kaydı yapma

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği üniversite internet kayıtları başladı. E-kayıt ile adaylar üniversitelere kaydı online olarak yapabilecekler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, adayların üniversite kayıt işlemleri başladı. Peki internetten üniversite kaydı nasıl yapılır? Üniversite kayıtlarında e devlet üzerinden dikkat edilmesi gereken hususlar neler? E-kayıt haberimizden kayıt ekranına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. İşte tüm merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

2017 Üniversite internet kayıtları geçtiğimiz günlerde başladı. Milyonlarca üniversiteli e-kayıt yöntemi ile kayıt yaptırmaya başladı. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşen adaylar için elektronik kayıt süreci internetten başladı. E-kayıt sistemiyle üzerinden adaylar kayıt işlemini, kazandıkları üniversite merkezlerine gitmeye gerek kalmadan internet aracılığıyla gerçekleştirebilme olanağına sahip olacak. Peki, adaylar üniversiteye kayıt işleminde nelere dikkat etmesi gerekiyor? E-kayıt ile E-devlet üzerinden elektronik kayıtlar nasıl yapılır? Adayların üniversite kayıt işlemini gerçekleştirebilmeleri için 2 alternatifi bulunmaktadır. Birincisi elektronik kayıt yani e-kayıt sistemi üzerinden, ikincisi ise üniversitelerin bulunduğu merkezden kayıt işleminde bulunabilecek. İşte konu hakkında bazı ayrıntılar...

Adayların merakla beklediği üniversite kayıtları başladı. Adayların üniversite kayıt işlemini gerçekleştirebilmeleri için 2 alternatifi bulunmaktadır. Birincisi elektronik kayıt yani e-kayıt sistemi üzerinden, ikincisi ise üniversitelerin bulunduğu merkezden kayıt işleminde bulunabilecek. Haberimizde sizler için elektronik kayıtlar nasıl yapılır nelere dikkat edilmesi gerekir bunların detaylarını hazırladık.

17-08/15/598d69a3c03c0e1150b0bbac.jpg

E-KAYITLAR BAŞLADI

11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt yapılabilecek. E-kayıt işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden tamamlanabilecek. Yerleştiği üniversiteye elektronik olarak kaydını gerçekleştirmeyi tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak. Elektronik kayıt tercihinde bulunmak istemeyen adaylar için 14-18 Ağustos tarihleri arasında kazandıkları üniversitelerine giderek kaydını oluşturabilecek. Kayıt tarihleri süresince üniversite kaydını yapmamış öğrenciler kayıt haklarını kaybedecek.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

17-08/15/230720171114488817883-1502790347.jpg

E-DEVLET'TEN KAYITLAR YAPILIYOR

Kayıtlar elektronik ortamda ve ya bizzat üniversite merkezlerinden yapılacak. YÖK tarafından gelen üniversite kayıt duyurusuna göre bu sene adaylar kayıtlarını elektronik ortamdan ve üniversite merkezlerinden yapacaklar. Elektronik kayıt başvuruları belirtilen tarihte 5 gün süresince e-Devlet’in Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasında yapılacak.

E-KAYIT ZORUNLU DEĞİL

Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, kayıt için bir diğer seçenek olan yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

17-08/15/screenshot_1-1502790383.jpg

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayın ÖSYS sonuç belgesi, Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge, Nüfus cüzdanının onaylı örneği, İkametgâhı ile ilgili beyanı, Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge, 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2017/2018

Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

E-KAYIT KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, tüm devlet üniversiteleriyle 16 vakıf üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, e-kayıt işlemlerini ‘https://www.turkiye.gov.tr/’ internet sitesi üzerinden, e-devlet şifrelerini kullanarak bugünden itibaren 16 Ağustos'a kadar yapabilecek. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerinin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına giderek, duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda eğitime başlayabilecek.

ELEKTRONİK ÜNİVERSİTE KAYIT YAPMAK İÇİN TIKLAYIN... 

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği üniversite internet kayıtları başladı. E-kayıt ile adaylar üniversitelere kaydı online olarak yapabilecekler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, adayların üniversite kayıt işlemleri başladı. Peki internetten üniversite kaydı nasıl yapılır? Üniversite kayıtlarında e devlet üzerinden dikkat edilmesi gereken hususlar neler? E-kayıt haberimizden kayıt ekranına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN