İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Ankara'da

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Ankara'da

Başbakan Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'yi resmi törenle karşıladı. Kuzey Irak'taki referandumdaki gelişmelerin ele alınması beklenen görüşmenin ardından Cihangiri ile Başbakan Yıldırım'ın görüşme sonrası ortak açıklama yapması bekleniyor.

Çankaya Köşkü'ndeki tören, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Cihangiri, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu'nu "merhaba asker" diyerek selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Cihangiri, Çankaya Köşkü'nün merdivenlerinde tokalaşarak basına poz verdi.

Yıldırım ve Cihangiri, yapacakları ikili görüşme öncesinde makam odasının balkonuna çıkarak bir süre sohbet etti.

17-10/19/tor.jpg

BAKANLAR HAZIR BULUNDU

Törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya ile diğer ilgililer hazır bulundu.

Başbakan Yıldırım, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından İshak Cihangiri onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

17-10/19/tor2.jpg

KUZEY IRAK VE SURİYE'DEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması bekleniyor.

Cihangiri, Ankara'daki temaslarının ardından 20 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı (D-8) Zirvesi'ne katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN