IŞİD’in transfer hücrelerine sıkı takip

IŞİD’in transfer hücrelerine sıkı takip

IŞID, Suriye’de ağır darbe alırken yabancı ülke vatandaşı teröristlerin geri dönmeye çalıştıkları öğrenildi. Türkiye’de ise teröristlerin transferini sağlayan ‘transfer hücreleri’yle ilgili sıkı takip başlatıldı.

IŞİD bu kez New York’ta “yalnız kurt” saldırısıyla ortaya çıktı ve dünya için tehdit olmaya devam edeceğini gösterdi. Karar’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre IŞİD militanları, örgütün Suriye’deki topraklarını kaybetmesinin ardından, yer altına çekildi. Örgütün talimatları doğrultusunda buldukları her fırsatta bireysel saldırılar yapmaya devam ediyor. Güvenlik kaynaklarının açıklamalarında, sayıları 50 bini bulan IŞİD’lilerden yabancı olanların, ülkelerine dönmeye çalıştıkları, bunun için daha çok Türkiye üzerinden bir kaçış planı yaptıkları ifade ediliyor. Türkiye bu nedenle olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Militanların transferini sağlayan ya da kanlı eylemler için devreye giren hücrelerin belirlenmesi için etkili istihbarat çalışmaları yapıldı. Operasyonlarla IŞİD ağınının çözülmeye başladığını belirten güvenlik kaynakları, büyük gizlilik içinde yürütülen çalışmalarla saldırı hazırlığında olan teröristlerin yakalandığını ifade etti.

IŞİD’in Suriyeli ve Irak uyruklulardan oluşan savaşçı ekibinin halen bölgede olduğunu belirten güvenlik kaynakları, sıkıştıkları bölgelerde savaşmayı sürdürdüklerini anlattı. Ancak bu bölgelerin de tümüyle temizlenmesiyle birlikte örgütün yeraltına kayacağı, yeniden ortaya çıkmak için uygun zamanı bekleyeceği belirtiliyor. Ancak yabancı terörist sevaşçıların ülkelerine dönmek için çaba harcadığını belirten kaynaklar, bir kısmının para bittiği için, bir kısmının ise bireysel saldırılar yapmak amacıyla geri döneceğini bildirdi. En çok geri dönüşün Avrupa vatandaşı olan IŞİD’lilerde olacağının beklendiğini belirten kaynaklar, örgüte katıldığı belirlenemeyenlerin geldikleri ülkelerde terör saldırıları için her fırsatı kullanılacağının değerlendirildiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN