İskenderpaşa Cemaati'nden AK Parti'ye şartlı destek

İskenderpaşa Cemaati'nden AK Parti'ye şartlı destek

İskenderpaşa Cemaati lideri ve Sağduyu Partisi Genel Başkanı Muharrem Nureddin Coşan, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye "şartlı destek" verdi. Coşan, yazılı açıklamada "Ama cümle alem bilsin ki, biz. Üvey değiliz, Hasan Sabbah hiç değiliz. Onunla anılmak, kıyaslanmak, o taifeye mahsus muameleye maruz kalmak istemeyiz" dedi.

Muharrem Nureddin Coşan'ın, 24 Haziran 2018 seçimleriyle ilgili kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

EVET, DENEYELİM...

* Küreselleşme rüzgarı özgürlük, adalet ve hukukun üzerindeki tozlu, kireçlenmiş, kaskatı, adeta perçinlenmiş cürûfu söküp, altındaki cevheri göstermeye başladığı için EVET! 

* Hariçten ısmarlama dikilmiş, dikte edilmiş, doğal hareket etmemizi engelleyen kıyafetlere artık sığamadığımız için KAHRAMAN Maraş'ta dokunmuş kıyafete EVET!

* Ağacımıza aşılanmış GDO'lu doktrinler, toprağımıza zerk edilmiş suni kimyasal terkipler daha fazla meyvemizin tadını kaçırmasın, özümüzdeki lezzeti geri kazanalım diye EVET!

* Yozlaşmış, yıpranmış ve bîçâre toplum mühendisleriyle gerçek huzurun formül ve şifrelerini insaniyet adına paylaşalım diye EVET!

* NASA'ya sonsuzluğun keşfinin uzayın dip köşelerinde değil, gönüllerimizin engin deryasında olduğunu haykırmak için EVET! 

AMA,

Cümle alem bilsin ki, Nizam Al - Mülk, İmam Gazali, Hoca Ahmed Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Hacı Bayram, Hoca Akşemseddin gibi en ulvi, en insani, en milli ve manevi şahsiyetlerin özü ve temsilcisiyiz Biz.

Üvey değiliz, Hasan Sabbah hiç değiliz. Onunla anılmak, kıyaslanmak, o taifeye mahsus muameleye maruz kalmak istemeyiz.

AÇIKLAMADAKİ TON FARKI DİKKAT ÇEKTİ

İskenderpaşa Cemaati 1 Kasım ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde de AK Parti'ye destek açıklaması yapmıştı. Coşan'ın 7 Haziran seçimleri için yaptığı açıklama şöyleydi:

"Özgürlüklerle ilgili beklentilerimizde, uzunca bir süreç sonrası bazı ümit ışıkları yanmış, bir takım merhaleler aşılmış, yollar kat edilmiştir.

Bu bağlamda, mevcut idareci ve yetkililere SAĞDUYU'lu desteğimiz bu seçim için yeniden gündemdedir.

Ümit ederiz ki gün ola harman ola...

SAĞDUYU, istikbalimizi ve dünyayı sara...

Gerçek bağımsızlık ve özgürlük yeryüzüne hakim ola..."

7 Haziran'daki açıklama ile 24 Haziran seçimleri için yapılan açıklama arasıdaki vurgu ve uyarı farkı dikkat çekti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN