Isparta şehitleri gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Isparta şehitleri gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehir olan 3 asker son yolculuğuna uğurlandı. Uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Eskişehir'de ise şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı'nın cenaze töreninde, 8 yaşındaki kızının gözyaşları yürekleri dağladı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa için baba evinde helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin kızları Öykü(11) ve Masal’ın(8) gözyaşları herkesi ağlattı.

18-01/18/baba1.jpg

Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından dün saat 11.03’te planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50’de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç askerin naaşlarına ulaşıldı. Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa’nın naaşı, Ordu-Fatsa ilçesindeki evine getirildi. Burada ailesi, akrabaları ve dostlarından helallik alındı.

18-01/18/baba2.jpg

'EŞİM ŞEHİT OLDUĞU İÇİN MUTLUDUR'

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan evlerinin önünde eşi Meryem ve kızları Öykü ve Masal ile babası Sebahattin, annesi Nezaket Karamustafa taziyeleri kabul ettiler.

18-01/18/ba.jpg

Şehidin eşi Meryem Karamustafa, “Eşim şehit olduğu için mutludur, herkes hakkını helal etsin” diyerek ağıtlar yaktı.
Kızları Öykü ve Masal’ın sesli ağlamaları ise cenaze törenine katılanları duygu dolu anlar yaşattı. Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can’ın duasının ardından Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa, Hükumet Konağı önünde düzenlenen cenaze törene için alana götürüldü.

8 YAŞINDAKİ KIZI YÜREKLERİ DAĞLADI

Isparta Yalvaç'ta düşen askeri nakliye uçağında şehit olan askerlerden Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı, Eskişehir'de toprağa verildi.

18-01/18/mer.jpg

Şehidin eşi ve 8 yaşındaki kızı törende gözyaşlarına boğuldu. Şehit Astsubay Arlı'nın cenazesi, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki törenin ardından Reşadiye Camii'ne getirildi.

18-01/18/mer2.jpg

Burada düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Ak Parti Eskişehir Milletvekili eski bakan Nabi Avcı, şehidin annesi Hava Narlı, Türkçe öğretmeni olan eşi Berna Arlı, kızı Duru Arlı, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Şehidin eşi Berna Arlı, kızı Duru'ya sarılıp gözyaşı döktü. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Duru Arlı, babasının tabutunu öpüp gözyaşı döktü.

18-01/18/anne.jpg

Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Berna Arlı ile kızı Duru Arlı cenaze aracındaki şehidin tabutuna elleriyle dokundu. Şehit astsubay daha sonra götürüldüğü Eskişehir Hava Şehitliği Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

18-01/18/mer3.jpg

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı, memleketi Ordu’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEYE BAKANLAR KATILDI

Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

18-01/18/oda.jpg

ANNE VE BABASI GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şehit Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34) için Altınordu ilçesi Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınları tabutun üzerini çiçeklerle donattı. Şehit annesi İnci ile baba Mustafa Şefik Odabaşı oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutunu öpen baba Mustafa Şefik Odabaşı, cenaze aracına konulana kadar tabutun peşinden gitti. Öğle namazını müteakip Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Eskipazar’da bulunan Garnizon Şehitliği’nde gözyaşları, dualar ve tekbirler arasında defnedildi.

18-01/18/oda2.jpg

Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, CHP Genel Bakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, belediye başkanları, STK temsilcileri, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

18-01/18/oda3.jpg

ORDU/ESKİŞEHİR/DHA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN