İstanbul 15 Temmuz etkinlikleri! İstanbul 15 Temmuz şehitleri anma programı

İstanbul 15 Temmuz etkinlikleri! İstanbul 15 Temmuz şehitleri anma programı

İstanbul 15 Temmuz İstanbul etkinlikleri ve şehitleri anma programını haberimizden görebilirsiniz. 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından iki yıl geçmesine rağmen yaşanan o kara gece akıllardan çıkmıyor. Başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta etkinlikler ve şehitleri anma programları düzenlenecek. İstanbul'daki 15 Temmuz şehitleri anma etkinliklerini ve programı hakkındaki bilgileri karar.com'dan sizlerle paylaşıyoruz.

İstanbul 15 Temmuz İstanbul etkinlikleri neler? İstanbul 15 Temmuz şehitleri anma programı nerede düzenleniyor? 15 Temmuz 2016'da FETÖ mensubu askerlerin düzenlemiş olduğu darbe girişimi halkın büyük mücadelesi sonucu bertaraf edilerek zafere ulaşıldı. Bu kara gecede 250 şehit verilirken yüzlerce sivil vatandaş da yaralandı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'da şehitleri anma programı ve etkinlikleri düzenlenecek. İşte İstanbul 15 Temmuz şehitleri anma programı ve detayları.

İSTANBUL'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ikinci yılında, tüm Türkiye'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki öğle yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan, Ankara'daki programını tamamladıktan sonra İstanbul'a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Makamı'nı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 21.00'de başlayacak anmaya katılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası bölümünde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden "15 Temmuz Şehitler Müzesi"nin kısmi açılışının yapılması bekleniyor.

18-07/14/15-temmuz-darbe-girisimi.jpg

TBMM'DEKİ ETKİNLİKLER

15 Temmuz için TBMM'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Pazar gündüz resim sergileri ve çeşitli programlar yapılırken, gece bombanın düştüğü saatte halkın da katılımıyla Meclis tören alanında ışık gösterilerinin düzenlenmesi planlanıyor. Bu yıl TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapılmayacak. TBMM Şeref Holü'nde, "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" isimli artırılmış
gerçeklik teknolojisi içeren fotoğraf sergisi, Zeki Ünal’ın "15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar" konulu resim sergisi gerçekleştirilecek. TBMM Şeref Kapısı önündeki alanda, 15 Temmuz günü tankların altında ezilerek hasar gören araçlar sergilenecek.

İSTANBUL'DAKİ DİĞER PROGRAMLAR

İstanbul Müftülüğü 15 Temmuz Pazar günü şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı tertipleyecek. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın ailesi ve yakınlarının katılacağı program Şehzadebaşı Camisi'nde öğleden önce gerçekleştirilecek. Müftülük ayrıca bütün şehitlerin ruhuna hediye edilmek için pazar günü akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabah 10.00'a kadar sürecek bir hatim programı düzenleyecek. Bu programda 30 hafız görev alırken, hatim duası İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından yapılacak. Büyükşehir Belediyesi binasının havuzunda yaşanan bir an hiperrealist (gerçekçi) anıt ile ölümsüzleştirilecek. "Saraçhane 15 Temmuz Anıtı"nın ve 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına oluşturulan hatıra ormanları açılacak.

18-07/14/15-temmuz-sahitleri.jpg

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE EVLERİNDE ZİYARET

Yerinde Çözüm Araçları tüm meydanlarda hazır bulunacak. 15 Temmuz Pazar günü, Edirnekapı, Çengelköy ve Karacaahmet mezarlıklarında mobil iletişim araçları kurularak ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulacak.

İBB iştiraki İstanbul Güvenlik AŞ, 15 Temmuz'u unutturmamak, şehit ve gazilere saygı için 8 bin 600 özel güvenlik görevlisi, üzerinde İBB ve İSTGÜVEN logolarının yanı sıra 15 Temmuz logosu bulunan kırmızı tişört ve şapkalarla görev yapacak.

İBB Çocuk Meclisi düzenleyeceği anma etkinliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına katılacak. Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerindeki Atikali Karakolu önünde 13.30'da başlayacak yürüyüş, İBB önünde tamamlanacak. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehit fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne karanfil bırakılacak. Program, Saraçhane Parkı'nda özel bir anma töreniyle devam edecek. Buradaki programda da şehitler anısına konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak ve dualar edilecek.

GENÇLİK MECLİSİ'NDE 15 TEMMUZ BELGESELİ 

İBB Gençlik Meclisi Doğa Sporları Kulübü, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü'nde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirecek. Yürüyüş, yarın 09.00-17.00 saatleri arasında Anadolu Hisarı-Riva arasında yapılacak. Ayrıca Gençlik Meclisi'nde 15 Temmuz konulu sergi açılacak ve Meclis'in konferans salonunda 15 Temmuz'u anlatan belgesel gösterimi yapılacak.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 15 Temmuz destanı temalı özel afişler hazırladı. Dev boyutlarda hazırlanan görseller İSKİ'nin Genel Müdürlük ve şube müdürlüklerinin dış cephelerine asılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle İstanbul muhtarları 15 Temmuz şehidi Muhtar Mete Sertbaş için buluşacak. Sertbaş şehit düştüğü Acıbadem Türk Telekom önünde anılacak ve karanfil bırakılacak.

15 Temmuz Derneği her ayın 15'inde farklı illerde düzenlediği 251 hatim programını bu ay İstanbul'da gerçekleştirecek. Pazar günü saat 12.00'de Şehzadebaşı Camisi'ndeki programın ardından İstanbul'daki şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek.

Eyüpsultan Belediyesi'nin 15 Temmuz anısına organize ettiği halk koşusu ise saat 10.00'da 15 Temmuz Şehitliği'nden başlayacak ve Eyüpsultan Meydanı'nda sona erecek.

FATİH

Fatih Belediyesi, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde dev bir platform kuracak. Pazar akşam saatlerinde başlayacak programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, sohbetler ve 15 Temmuz'u konu alan belgeseller gösterilecek. Etkinliklere katılacak vatandaşlara gece boyunca sunulacak ikramlar hazırlanırken, günün anısına bir de hatıra defteri açılacak.

Fatih'teki etkinliklere iştirak edecek vatandaşlar için katılım sertifikaları hazırlanırken, Vatan Caddesi ve Oğuzhan Caddesi'nin kesişim noktasına yerleştirilecek 12 metrelik "Demokrasi ve Şehitler Anıtı"nın açılışı yapılacak.

Arnavutköy, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda günün anlamına dair marşlar seslendirilecek. Dünya Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal'in, Kur'an tilavetinin ardından yapılacak dua ile demokrasi nöbeti başlayacak.

BAYRAMPAŞA'DA ÇEVİK KUVVET ÖNÜNDE EETKİNLİK DÜZENLENECEK

Bayrampaşa Belediyesi, Çevik Kuvvet önünde 15 Temmuz'a ilişkin bir dizi etkinlik düzenleyecek. Bahçelievler Belediyesi, 15 Temmuz günü sat 10.00'da Edirnekapı Şehitliği ve Kocasinan Mezarlığı ziyaret edilecek. Aynı gün saat 12.15'ten itibaren Yenibosna Merkez Camisi'nde "251 Şehide 251 Hatim" programı gerçekleştirilecek. Öğle namazı ile sona erecek program sonunda vatandaşlara belediye tarafından yiyecek ikramı yapılacak. Hükümet Konağı Meydanı'nda saat 14.30'da 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarından oluşan sergi açılacak.

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği üyeleri ise 15 Temmuz gecesi bir araya gelecek. Mecidiyeköy Esentepe'de buluşacak yüzlerce taksi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne gelecek. Üyeler burada okunacak Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edecek. Öte yandan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği üyeleri de gün boyunca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek etkinliklere katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN